Foto: Shutterstock kolāža
Pēc vakariņām kārojas panašķoties ar ko saldu, bet slinkums doties uz veikalu? Ja virtuves krājumos "aizķērušies" milti, soda, cukurs un pusizdzerta kefīra paka vai trauciņš jogurta, tas ir labs starta kapitāls vienkāršam mājas kēksam. Visas sastāvdaļas atliks vien sakult un ieliet veidnē – par pārējo parūpēsies cepeškrāsns. Ja piešausi klāt arī saujiņu riekstu, rīvētu citrusa miziņu, rozīnes, saldētas ogas vai pērnā gada zapti, rezultāts būs vēl garšīgāks. Lūk, 14 elementāru kēksu receptes iedvesmai!

Kefīra mīklas kēkss, kas izdodas vienmēr

Foto: DELFI

Ātri un vienkārši pagatavojams, sulīgs un patīkami maigs – tieši šāds ir šis kēkss, kurš izdodas vienmēr. Papildini gardumu ar saldētām vai svaigām ogām, žāvētiem augļiem, riekstiem un rozīnēm pēc sirds patikas!

Lasīt vairāk

Sodas kēkss ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Sodas kēkss ar rozīnēm - ikdienas vai svētku tējas/kafijas galdam.

Lasīt vairāk

Elementārais ievārījuma kēkss

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams ievārījuma kēkss – lieliska ideja, kā likt lietā pērnā gada ievārījumu.

Lasīt vairāk

Vienkāršāk par vienkāršu – sulīgais jogurta kēkss franču gaumē

Foto: Shutterstock

Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kēksu jeb "gâteau au yaourt", kura burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties!

Lasīt vairāk

Citronu un jogurta kēkss

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kārums pie tējas vai kafijas. Kēksu var glabāt apmēram nedēļu, tas tikai jāietin folijā, lai nekalstu. Izvēlies jogurtu bez piedevām, tā tu varēsi kontrolēt cukura daudzumu kēksa mīklā. Vispiemērotākais būs biezais grieķu jogurts. Cepot kēksu, sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā, lai to varētu sakult gaisīgā krēmā.

Lasīt vairāk

Parasts kēkss ar kakao

Foto: Shutterstock

Pats viekāršākais un ātrākais parastais kēkss ar kakao.

Lasīt vairāk

Ātrais kefīra kēkss ar rozīnēm

Foto: Vida Press

Ātrais kefīra kēkss - uzcepams pat pēc nogurdinošas darba dienas.

Lasīt vairāk

Elementārais šokolādes kēkss iesācējiem

Foto: Shutterstock

Šokolādes kēkss, kurš sanāks pat iesācējiem.

Lasīt vairāk

Banānu kēkss ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojamais banānu kēkss ar valriekstiem.

Lasīt vairāk

Jogurta kēkss dažādās garšu variācijās

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams jogurta kēkss dažādās garšu variācijās.

Lasīt vairāk

Trauslais medus kēkss

Foto: Shutterstock

Trauslais medus kēkss ikdienai vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām

Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās.

Lasīt vairāk

Kefīra un banānu kēkss bez olām

Foto: Shutterstock

Kefīra un banānu kēkss bez olām pēc vēlmes papildināts ar augļiem vai riekstiem.

Lasīt vairāk

Greipfrūtu un jogurta kēkss

"Kēkss tiek gatavots uz jogurta un augļu bāzes, tādēļ tam ir patīkami viegla tekstūra un svaiga garša. Rezultāts ir ļoti aromātisks un citrusīgs – ņammīgs, bet nav trekns. To var apēst daudz, daudz, pa gabaliņam vien. Ja pie rokas ir tasīte melnās tējas, jūsu priekšā atvērsies vārti uz septītajām debesīm. Es izmantoju silikona cepamtrauku, taču var izmantot jebkuru kēksa formu. Lielveikalos ir pieejami gan sarkanie, gan dzeltenie greipfrūti. Sarkanie būs rūgtenāki, bet dzeltenie – ar izteiktāku skābumu. Ja jums greipfrūta garša un rūgtums nav pārāk tīkami, izmantojiet citronus vai apelsīnus - arī ar tiem kēkss būs brīnišķīgs," recepti iesaka "Facebook" lapas "Virtuvē ar Unu" saimniece Una Oļševska.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!