Foto: Shutterstock
Maltīte būs ilga, jo brīvdienās ir laiks pa īstam sanākt kopā un palutināt ģimeni ar ko neparastu un īpaši gardu. Ja baudām, tad no visas sirds. Ar svētku galda noformējumu, skaistiem traukiem un dekoriem, smaržīgiem ziediem vāzē un lieliskiem, daudzveidīgiem ēdieniem kā no restorāna. "Tasty" iesaka receptes bagātīgai trīs kārtu maltītei, ko baudīt svētku brīvdienās.
Uzkoda
Cepts kamambērs ar rozmarīnu un apelsīna miziņu

Pamatēdiens
Sulīgs cūkas cepetis, dekorēts ar ananasiem un kokteiļķiršiem
Krāsnī cepti jaunie kartupelīši ar rozmarīnu
Pavasarīgi lapu salāti ar redīsiem un lakšiem

Deserts
Tiramisu pēc itāliešu saimnieces receptes

Dzērieni
.Kafija ar čili, cukuru, kakao un kanēli, aromatizēta ar rumu, pasniegta ar saldo krējumu, greznota ar tumšās šokolādes skaidiņām
Citronu bole ar rozmarīnu

Lai labi garšo!

Cepts kamambērs ar rozmarīnu un apelsīna miziņām

Foto: Shutterstock

Vēlies pārsteigt draugus vai mājiniekus ar oriģinālu uzkodu kino vakarā? Krāsnī cepts kamembērs saviļņos ikvienu sierēdāju, turklāt būs grūti apstāties pie pirmā kumosa, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

Lasīt vairāk

Sulīgs cūkas cepetis ar ananasiem un kokteiļķiršiem

Foto: Shutterstock

Svinību dienas gardais un sulīgais cepetis, kas dekorēts ar ananasiem un kokteiļķiršiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

Lasīt vairāk

Pavasarīgie lapu salāti ar redīsiem un meža ķiplokiem

Foto: DELFI

Vienkārši, svaigi un ļoti garšīgi lapu salāti ar redīsiem. Tā kā aprīlī jau sācies meža ķiploku jeb lakšu laiks, tie lieliski piestāvēs redīsiem. Ja ir vēlēšanās, salātiem pievieno arī dilles vai lociņus, taču var iztikt arī bez tiem, jo sīvumu piešķirs lakši.

Lasīt vairāk

Mājās gatavots gardais tiramisu pēc itāļu saimnieces receptes

Foto: Shutterstock

Kārdinošajam desertam ir daudz variāciju, bet šī recepte atceļojusi no itāļu saimnieces un pielāgota, lai tu to vari pavisam viegli pagatavot mājās. Šai receptei pat netiek izmantoti "dāmu pirkstiņi", bet klasiskie cepumi, kas ir izdevīgāk, tomēr rezultāts ir ļoti gards. Ar cukura daudzumu vari variēt atbilstoši savām vēlmēm. Galvenais ir pagatavošanas procesā izmantot ļoti stipru espreso kafiju, tad desertam būs jūtama kafijas nianse.

Lasīt vairāk

Meksikāņu kafija - ar čili un rumu

Foto: Shutterstock

Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.

Lasīt vairāk

Citronu bole ar rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Apreibinoša un burbuļojoša bole no citroniem, ko pasniedz ar rozmarīna zariņu .

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!