Fоtо: Shutterstock
Izcili aromātiskais, tumšais dzēriens daudziem ir neatņemama rīta sastāvdaļa – kāds dzer pupiņu kafiju, ko pagatavo ar vienas podziņas nospiešanu, cits klasiski aplej kafijas biezumus ar verdošu ūdeni, bet vēl kāds iecienījis šķīstošo kafiju. Melna, ar pienu, ar putoto pienu kapučīno vai late formā – šķiet, katrs var atrast tādu, kas tīk vislabāk. Bet vai kādreiz esi mēģinājis pagatavot to citādāku nekā ierasti?

Un mēs nedomājam, pievienojot kādu saldenu lazdu riekstu vai vaniļas sīrupiņu… Melns espreso ar apelsīnu sulu saulainu pēcpusdienu padarīs spirgti priecīgu. Krēmīgo putiņu kafijas mīļiem iesakām pamēģināt pašiem mājās pagatavot "frappe", kokosriekstu un Ceilonas tējas lati vai auzu dzēriena lati ar balto šokolādi – tas būs gluži kā deserts. Un ja nu pēkšņi kāds pavasara bacilis nomāc, vienmēr var uzbrūvēt Štirlica kafiju ar ķiplociņu!

Ja ar kafijas gatavošanu mājās esi uz "jūs", tad te būs daži padomraksti, kas noderēs:


Laiks sadraudzēties ar dažādām kafijas garšām – zemāk atradīsi 14 garšīgu kafijas dzērienu receptes, lai uzmundrinošais dzēriens priecētu un aizvestu tevi jaunos piedzīvojumos, pa vienai tasītei vien!

'Café bombon' jeb espresso ar iebiezināto pienu spāņu gaumē

Fоtо: Shutterstock

Kafija "konfekte" jeb "café bombon" ir Valensijā, Spānijā radies kafijas dzēriens, ko gatavo no espresso un iebiezinātā piena. Salda, uzmundrinoša deva kofeīna, ko pagatavot ir pavisam vienkārši. Pasniedz ar karotīti, lai dzērienu var samaisīt un izbaudīt kafijas un iebiezinātā piena flamenko.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: kafija ar apelsīnu sulu laiskiem brīvdienu rītiem

Fоtо: Kārlis Dambrāns/DELFI

Kafija, kas pēdejos gados ir īsta interneta zvaigzne, ātri un vienkārši pagatavojama mājās. Vajadzēs kafiju un apelsīnus. Tieši tik vienkārši! Dīvaina kombinācija? Kā tas garšo? Nepamēģināsi - neuzzināsi!

Lasīt vairāk

Šampētera frappe

Fоtо: DELFI

Grieķijā nošpikota, Latvijā atkārtota, saņēmusi stāvovācijas un iekārtojusies manā Šampētera virtuvē uz palikšanu. Šī ir viena no aukstās kafijas versijām, bet tās ir tikpat dažādas kā kafijas dzērāji.

Lasīt vairāk

Krēmīgā kokosriekstu late ar Ceilonas tēju

Fоtо: Publicitātes foto

"Galvenais iesmels, kāpēc cilvēki izvēlas pie kafijas pievienot augu dzērienus, ir to patīkamā un maigā garša. Augu dzērieniem ir arī plašs izvēles klāsts un tas sniedz iespēju baudīt dažādās garšas variācijas, kā arī atrast sev tīkamāko alternatīvā “piena” variantu. Svarīga ir kafijas un augu dzērienu saderība, kā arī pats kafijas dzēriena pagatavošanas process,” stāsta barista Merijns Gijsbers, sadarbībā ar "Alpro" piedāvājot krēmīgas kokosriekstu lates recepti.

Lasīt vairāk

Auzu 'piena' late ar balto šokolādi

Fоtо: Publicitātes foto

Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Viens no iecienītākajiem ir auzu "piens". Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.

Lasīt vairāk

Aukstais kafijas dzēriens enerģijai

Fоtо: Privātais arhīvs

Zibenīgi pagatavojams kafijas dzēriens no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām ir ne vien gards, bet arī uzmundrinošs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Lasīt vairāk

Štirlica kafija – ar medu un ķiplokiem

Fоtо: Shutterstock

Kulināro forumu dzīrēs mēļo, ka šī ir tieši tāda kafija, kādu baudījis padomju kulta seriāla "Septiņpadsimt pavasara mirkļi" galvenais varonis, krievu spiegs Maksims Isajevs jeb Makss Otto fon Štirlics. Lai nu kā, tie, kas nobaudījuši, teic, ka kafija ir patiesi neparasta, bet garda. Pamēģini arī tu šo recepti, par kuru sajūsmā ir "Povarenok.ru" foruma dalībnieki.

Lasīt vairāk

Kafija ar sviestu un muskatriekstu

Fоtо: Shutterstock

Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.

Lasīt vairāk

Meksikāņu kafija - ar čili un rumu

Fоtо: Shutterstock

Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.

Lasīt vairāk

Aukstais šokolādes un kafijas dzēriens

Fоtо: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Uzmundrinošs kofeīna lādiņš labākai dienai. Putukrējuma vietā dzērienam var pievienot vaniļas, vai vēl labāk, kafijas saldējuma bumbiņu. Gatavošanas process - ilgs, tomēr rezultāts ir pūliņu un gaidīšanas vērts. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Beduīnu kafija - ar kardamonu

Fоtо: Shutterstock

Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.

Lasīt vairāk

Ķirbju latte ar putukrējumu

Fоtо: Shutterstock

Ķirbju latte ir dzēriens īstiem kārumniekiem. Tā samtainā garša piestāv saules pielietiem rudens rītiem un silda aukstos vakaros.

Lasīt vairāk

Putojošais kafijas un šokolādes dzēriens

Fоtо: Vida Press

Vieni slavēs, citi viebsies, tomēr - ir vērts izmēģināt! Interesanta kafijas un šokolādes dzēriena kombinācija ar putojošu pienu.

Lasīt vairāk

Olu kafija

Fоtо: Shutterstock

Olu kafija - kad gribas kādu palutināt.

Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !