Foto: Shutterstock
Kad pirmās sezonas mellenes ar pienu apēstas, laiks ķerties pie citiem melleņu saldēdieniem. Melleņu ķīselis ar sniegbaltu saldējuma bumbu ir ātri pagatavojams un garšīgs saldais ēdiens, kas lieliski iederas brīvdienu ēdienkartē.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
500 gmellenes15 gkartupeļu ciete80 gcukurs1.2 lūdens150 gsaldējums

Sagatavošana

1

Ūdeni uzvāra, pievieno mellenes, cukuru un vāra nelielā karstumā, kamēr mellenes pusizjukušas. Vārot no plīts nedrīkst atiet ne mirkli - mellenes pa laika jāpamaisa, lai nepāriet pāri, un, ja melleņu ķīselis pāriet pāri katla malām... Oi, oi, oi!

2

Ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti, pielej ķīselim, samaisa un vēlreiz uzvāra.

3

Ķīseli mazliet padzesē, pa laikam apmaisot, lai neveidojas plēve.

4

Kad ķīselis vēl silts, to lej šķīvjos un katrā šķīvī ieliek vaniļas saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!