Foto: DELFI
Sveiki, gardēži! Grila sezona jau rit pilnā sparā, un, protams, ka šo sezonu nevar izlaist bez gardiem salātiem, ko baudīt klāt pie šašlika vai grildesiņām. Un šie kartupeļu-pesto salāti pavisam noteikti konkurē (varbūt pat izkonkurē?) klasiskos salātus ar etiķi un eļļu, majonēzi vai kefīru.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
kartupeļi250 gķirštomāti125 gsniega bumbas ar ķiploku vai mocarellas bumbiņas80 glapu salāti vai rukola sāls eļļa70 gpesto1 ĒKbalzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Mūsmājās šos slinkos kartupeļu salātus gatavojam no jau veikalā nopērkamajiem – "Vārīti kartupeļi ar papriku". Kartupeļus ieliekam karstā gaisa katlā jeb "air-fryer" 200 grādos uz 17 minūtēm.

2

Ja negribas izmantot slinko variantu, uzkarsē cepeškrāsni uz 220 grādiem, kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm, izviļā olīveļļā, pārber ar garšaugu sāli vai to pašu paprikas pulveri, liek uz cepampannas un cep aptuveni 35-45 minūtes, līdz tie ir kraukšķīgi.

3

Pa to laiku uz pusēm pārgriež ķirštomātiņus un siera bumbas vai mocarellas bumbas.

4

Lapu salātus vai rukolu (kas katram labāk garšo!) kārtīgi nomazgā.

5

Pagatavo mērcīti: sajauc pesto ar balzamiko etiķi un olīveļļu.

6

Salātlapas ber lielā salātu bļodā, pievieno tomātus, sieru, kartupeļus un pesto mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!