Foto: Inese Stepiņa
Deserts īsti latviskā garā – biezpiena bumbiņas, kas pārkaisītas ar pūdercukuru. Ņam, ņam, ņam! Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Inese Stepiņa.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens3 gab.olas1 glāzecukurs vaniļas cukurs2 glāzesmilti1 TKcepamais pulveris eļļa

Sagatavošana

1

Bļodā liek biezpienu, tam pievieno cukuru (cukura daudzums tāds, cik nu pats saldu vēlas. Receptes autorei garšo saldas biezpiena bumbiņas, tāpēc pievieno gandrīz veselu glāzi), vaniļas cukuru un trīs olas.

2

Maisa vai ar rokām mīca, lai nav kunkuļi no biezpiena.

3

Pievieno miltus un cepamo pulveri.

4

Katliņā ielej eļļu (rapšu vai saulespuķu) un uzkarsē.

5

Ar mitrām rokām no mīklas veido bumbiņas un cep sakarsētā eļļā uz vidējas uguns, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

6

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!