Foto: DELFI

"Pica ir viens no pazīstamākajiem ēdieniem. Kad pirmo reizi esam to pamēģinājuši, garšas kārpiņas to nekad neaizmirst. Vai nu vietējo picēriju izveidota vai vecmāmuļas izceptā, vai tā, kurai pamatne jau ir gatava – vienīgais, ko atliek izdarīt, ir uzlikt mērci un visas pārējās sastāvdaļas," par mīlestību pret šo ēdienu raksta Rihards – "Instagram" meklē viņu kā @riharudo.bento.

Viņš piebilst: "Bet tomēr, ja roka jau sniedzas pēc telefona, lai pasūtītu kādu picas šķēli, atceries, ja ledusskapī ir grieķu jogurts un pieliekamajā – milti un cepamais pulveris, tad tikko svaigi ceptu picu vieglāk par vieglu ir pagatavot mājās pašam. Tas aizņems 40 minūtes tava laika, kas ir ātrāk, nekā gaidīt, kamēr to atved. Un būtiski – nav nepieciešams raugs! Plānas garoziņas cienītājiem tieši laikā. Ko likt uz picas? Tas jau atkarīgs no noskaņojuma – dažādus dārzeņus, sierus (labi, ar četriem varbūt tomēr pietiks), dažādus gaļas izstrādājumus."

40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gmilti275 ggrieķu jogurts2 TKpicas garšvielas (nav obligāti nepieciešams)1 TKsāls2 TKcepamais pulveris picas mērce sīpoli šampinjoni paprika peperoni desa mocarella rīvēts siers rukolu

Sagatavošana

1

Bļodā sajauc miltus, picas garšvielu, cepamo pulveri, sāli un grieķu jogurtu.

2

Samaisa un sāk mīklu mīcīt ar rokām, līdz izveidojas viendabīga mīklas bumba.

3

Ļauj tai atpūsties 10-15 minūtes.

4

Uz darba galda un uz mīklas ruļļa uzber nedaudz miltus. Picu izrullē sev vēlamajā formā.

5

Liek uz cepampannas, kura ir noklāta ar cepampapīru.

6

Mīklai pa virsu liek mērci un ar karoti to izlīdzina.

7

Un tad "krāmē" virsū visu to, ko sirds kāro – dārzeņus, gaļu, sieru.

8

Cep 200 grādos uz 20 minūtēm, līdz brīdim, kad ir izkusis siers un garoziņa ir kļuvusi brūna.

9

Beigās pa virsu gatavajai picai var pārbērt rukolu!

Picas mērci var aizstāt ar bārbekjū mērci, kas arī iedos patīkami saldskābu garšu.

Lai izdodas garda pica!

Receptes pagatavošanas gaitu vari redzēt arī video zemāk:

Piecās minūtēs pagatavojama picas mīkla bez mīcīšanas

Foto: DELFI


Šī piecu minūšu pašgatavotā picas mīkla (bez mīcīšanas) ar topingu, kas pašam vien labāk garšo, lieliski iederēsies gan pusdienās un vakariņās, gan arī brokastīs pie kafijas tases. Tā labi garšo silta un arī auksta!

Lasīt vairāk

Salami 'pica' uz tostermaizes

Foto: DELFI


Ātrāk nekā "Bolt" vai "Wolt" piegāde! Mēs visi dievinām picas, bet ne vienmēr ir laiks un gribēšana gatavot picas mīklu vai pat pasūtīt un gaidīt picas piegādi. Un tad ir kāds ātrs un vienkāršs veids, kā apmierināt vēlmi pēc picas – pagatavot picai līdzīgas tostermaizes vien 20 minūtēs. Turklāt – lielisks veids, kā iesaistīt bērnus virtuvē. Un, jā, šī uzkodiņa ļoti garšos mazajiem rakariem.

Lasīt vairāk

Ātrā rīta olu 'pica'


Ja svētdienas rītā ir vēlēšanās apēst picu, nav jāzvana kurjeram – to var ātri un vienkārši pagatavot no olām! Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press


Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Tortiljas pica ar vistas fileju

Foto: Privātais arhīvs


Pati ātrākā, garšīgākā un veselīgāka pica, ko būsi ēdis! Turklāt ne tikai tas ir fantastiski, bet arī tas, ka apēdīsi vienu gabaliņu un būsi jau paēdis. Un neapstājies tikai pie šī varianta, picu uz tortiljas pankūkas katru reizi var pagatavot pavisam citādāk ar dažādiem topingiem. Lai sanāk!

Lasīt vairāk

Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē

Foto: Ieva Berga


Atgriežoties no Itālijas, līdzi vedam ne tikai daudz saulainu atmiņu par gardēdīgiem piedzīvojumiem, bet arī jaunas receptes. Recepti no Itālijas atvedusi un izmēģinājusi Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!