Foto: Privātais arhīvs
Lai baudītu dārzeņus ne vienmēr klātesošai jābūt gaļai. Arī bez tās var pagatavot ļoti gardu un sātīgu ēdienu, no tiem dārzeņiem, kas pašam sirdij tuvāki. Lūk, šis dārzeņu sautējums ir ēdiens, kas var būt ļoti daudzveidīgs gan dārzeņos, gan garšvielu variantos! Galvenais nebaidīties eksperimentēt! Recepti iesaka gardēde Inita Briedina.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi burkāni zaļie zirnīši puravi fenhelis ķīnas kāposts ķirštomātiņi ķiploku sāls piparu maisījums jūras sāls1 ĒKsaldais krējums sviests zaļumi

Sagatavošana

1

Kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus, puravu, papriku, fenheli, ķīnas kāpostu un ķirštomātiņus pēc patikas sasmalcina un pilda podiņos.

2

Podiņa saturam pievieno garšvielas – ķiploku sāli, piparu maisījumu ar koriandru un kumīnu, jūras sāli, ēdamkaroti saldā krējuma un nedaudz sviesta sātīgumam.

3

Pārlej ar vārošu ūdeni vai dārzeņu buljonu (2/3 no podiņa tilpuma).

4

Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-40 minūtes.

5

Pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz!

Labu apetīti!

Vienkārši un ātri pagatavojams dārzeņu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši pagatavojamā dārzeņu sautējuma garšas noslēpums ir tieši garšvielu izvēlē – tiek izmantots rozmarīns un kumīns, un paprikas pulveris, kas palīdz garšām spēlēties dažādās notīs. Ja variēsi ar citām garšvielām, iegūsi citas nianses. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.
Recepte šeit!

Sildošais un sātīgais dārzeņu sautējums

Foto: Safrans.lv

Svaigas rudens ražas laiks ir īstais brīdis, kad pagatavot gardu un sildošu dārzeņu sautējumu. Tādā veidā top ne tikai veselīga maltīte, bet tiek izmantota laba daļa dārzeņu. Šo dārzeņu sautējumu varētu saukt par latviešu ratatuju (ratatouille). Garšos pat tiem, kas ar dārzeņiem ir uz "jūs", sola "safran.lv" recepšu meistari!
Recepte šeit!

Vienkāršais un ātrais maltās gaļas un dārzeņu sautējums

Foto: DELFI

Mums ir jābūt gataviem, ka temperatūra drīz vien atkal pazemināsies (lai cik ļoti to nevēlamies), tāpēc piedāvājam sātīgu un reizē sildošu vakariņu recepti – maltās gaļas dārzeņu sautējumu. Vienkārša, ātri pagatavojama, liesa un veselīga maltīte!
Recepte šeit!

Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām

Foto: DELFI

Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.
Recepte šeit!

Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: DELFI

Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!
Recepte šeit!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!