Foto: Shutterstock

Reti kurš gan spēj pretoties sieru valdzinājumam – un tie ir tik dažādi, lai izpatiktu jebkurai gardēža gaumei! Mīkstais brī, dzeltenais Čederas siers, pikantais un izteiktais zilais siers, salātu piedeva Parmezāns – mēli var norīt, vien iedomājoties par dažiem spilgtākajiem eksemplāriem.

Esam atraduši atraktīvu video, kurā apgūt dažus siera pasniegšanas knifiņus, kas atsvaidzinās ikdienu. Reizē, ar tiem varēsi arī pārsteigt negaidītos viesus, dažās minūtēs pagatavojot siera plati.

Lai sagrieztu taisnās šķēlītēs un kubiņos cietākos sierus, vari izmantot pat zobu diegu, to stingri nostiepjot. Atšķirībā no naža, kas var aizslīdēt šķībi un ar kuru jāiegulda lielāks spēks griešanā, zobu diegs atvieglos procesu.

Arī par tiem, kuriem nereti gadās sagriezties, rīvējot sieru, ir padomāts. Apsmidzini rīvi ar eļļu vai speciālo cepšanas aerosolu – tas novērsīs berzi un siers pa rīvi slīdēs vienmērīgāk.

Tāpat, netin sieru pārtikas plēvē, bet sviestpapīrā, kas apklāts ar vaska kārtiņu – tas novērsīs siera sacietēšanu un ilgāk saglabās to mīkstu.

Bet gardākais knifiņš ir izkusuša brī siera pagatavošana – ieliec siera ritulīti, kas apsmērēts ar medu vai ievārījumu, uz dažām minūtēm cepeškrāsnī. Iegūsi fantastisku uzkodu pie cepumiem un vīnogām.

Iedvesmai piedāvājam arī dažas receptes, kuru sastāvā ir siers, no mūsu krājumiem.

Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru

Foto: Shutterstock

Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.

Lasīt vairāk

Sarkano rīsu un biešu salāti ar fetas sieru un piparmētru lapiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.

Lasīt vairāk

Gaisīgais siera suflē

Foto: Shutterstock

Ļoti garda, gaisīga un īpaša uzkoda. To izcept nav grūti, visgrūtākais to pasniegt, pirms suflē ir ieslīdējis atpakaļ savā formiņā. Siera suflē ir jāpasniedz karsts, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Spageti ligzdiņas ar sieru un ķirštomātiem

Foto: Shutterstock

Kēksiņu formiņās var izcept atraktīvas spageti ligzdiņas, katru rotājot ar ķiršu tomātiņu un baziliku. Šādu spageti ligzdiņu var pasniegt gan kā silto pamatēdienu kopā ar salātiem, gan kā auksto uzkodu izbraukumā. No šī produktu daudzuma varēs izcept 12 ligzdiņas.

Lasīt vairāk

Siera nūjiņas rīvmaizes panējumā

Foto: Shutterstock

Pavisam viegli pagatavojama siera uzkoda, kas iepriecinās ne tikai pašu gatavotāju, bet arī ēdājus. Siera nūjiņām kraukšķīgumu piešķirs rīvmaizes panējums, bet siltais siers tās viducī patīkami kusīs uz mēles.

Lasīt vairāk

Pildītā maize itāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tie, kas baudījuši itāļu cepto maizi, zinās, cik tā ir garda un uz mēles kūstoša. Arī šī maizes recepte nav peļama un tā ļoti labi garšos tāpat, vai arī pie vīna, siera plates, vīnogām un dažādām uzkodām. Protams, prasmīgākas saimnieces maizes mīklu pagatavos pašas, bet mēs izmantojām veikalos pieejamo gatavo maisījumu maizītei.

Lasīt vairāk

Grieķu jogurta un zilā siera mērce

Foto: Shutterstock

Zilais siers, Tobasko mērce un grieķu jogurts? Maigais jogurts un izteiktais siers būs patīkams pārsteigums tavām garšas kārpiņām. Ātri pagatavojama mērce ar asumiņu, kuru baudīt kopā ar uzkodām un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Brie siera sainīši ar alu

Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.

Lasīt vairāk

Gardā siera desas zupa

Foto: Shutterstock

Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!