Perfektas sangrijas noslēpumi un garšīgas kokteiļu receptes piektdienas vakaram
Foto: Shutterstock

Sangrija ir viens no vasarīgākajiem dzērieniem. Kā to padarīt vēl piemērotāku skaistajai un saulainajai nedēļas nogalei? Pavisam vienkārši – eksperimentējot ar sastāvdaļām un galveno dzēriena komponentu – vīnu. Rezultātā, katru reizi, kad gatavo atspirdzinošo dzērienu, baudīsi ko pavisam citādāku, kā iepriekšējā reizē. Ir pieci vienkārši principi, pēc kuriem vadīties, "būvējot" sangriju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

1. Tā vietā, lai sangrijā izmantotu sarkanvīnu, pamēģini ko vasarīgāku un maigāku, piemēram, baltvīnu vai rosé vīnu. Tie ir viegli, gaiši, un būs lielisks papildinājums vasaras augļiem un ogām. Pērkot, izvēlies tādus vīnus, kas nākuši no Spānijas vai Francijas, kur sangrija ir ierasts dzēriens.

2. Nelieto ledu – tā vietā, lai atvēsinātu sangriju, sasaldē ogas vai augļu gabaliņus. Sasaldētas vīnogas, meloņu gabaliņi, zemenes, ķirši, mellenes, apelsīna šķēlītes un citi gardumi pildīs ne vien garšu papildinošu funkciju, bet pie reizes atvēsinās dzērienu. Un pats labākais – sangrija nekļūs ūdeņaina.

3. Pievieno sangrijai stiprāku garšas noti, papildinot vīnu ar kādu grādos bagātīgāku alkoholisko dzērienu. Piemēram, citronu liķieri vai kādu brendiju. Grādos stiprākos dzērienus gan nepievieno daudz, lai nezustu vīna garša.

4. Piešķir papildus aromātu ar garšaugiem – ber lielajā sangrijas krūzē piparmētru vai bazilika lapiņas. Ja nebaidies eksperimentēt, fantastiski izskatīsies, un smaržu piešķirs lavanda. Ja vizuālais kokteiļa aspekts ir no svara, ik pa laikam izzvejo no krūzes nostāvējušās garšaugu lapiņas, un ieliec to vietā svaigas.

5. Papildus burbulīšiem un dzirkstošumam, pievieno sangrijai limonādi bez garšas, piemēram, toniku. To pielej tieši pirms pasniegšanas, lai limonāde neizgarotu tik ātri.

Izbaudi piektdienu un nosvini nedēļas nogali ne tikai ar sangriju, bet arī citiem kokteiļiem no Tasty.lv recepšu kolekcijas!

Tags

Baudi vasaru! Mellenes Apelsīni Augļi Baltvīns Baziliks Brendijs Garšvielas un garšaugi Ķirši Lavanda Ledus Liķieris Melone Ogas Piparmētras Sarkanvīns Zemenes Vīnogas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form