13 piedevas, kas pieticīgajai kartupeļu biezputrai piešķirs restorāna kvalitāti
Foto: Shutterstock

Čagana un maiga kartupeļu biezputra, kas tā vien kūst uz mēles, ir īsteni demokrātisks ēdiens, jo tā pagatavošanai vajadzīgas vien pāris pavisam vienkāršas, visiem pieejamas un lētas sastāvdaļas. Šodien skaidrosim, ar kādām sastāvdaļām papildinot vienkāršo tupeņu putru, to varēsi baudīt ne vien kā piedevu, bet lepni celt galdā kā pašpietiekamu, gardu un sātīgu pamatēdienu.

Lai pagatavotu gardu kartupeļu biezputru, seko mūsu vienkāršajām norādēm, nobeigumā izvēloties kādu no 13 piedevām, kas šo vienkāršo ēdienu padarīs īpaši apetītlīgu.

Ja vēlies uzzināt, kuras no Latvijā pieejamo kartupeļu šķirnēm ir miltainas un piemērotas biezputras gatavošanai, izlasi šo padomrakstu, bet šajā rakstā uzzināsi, kā kartupeļu biezputru gatavo un izmanto dažādās pasaules valstīs.

Soli pa solim: kā pagatavot nevainojamu kartupeļu biezputru

13 piedevas, kas pieticīgajai kartupeļu biezputrai piešķirs restorāna kvalitāti
Foto: Shutterstock

Uz astoņām porcijām biezputras jāparedz 1,5 kg kartupeļu (aptuveni 14 vidēji lieli bumbuļi). Nomizo tos, sagriež vienādās daļās.

Noskalo kartupeļus, liek lielā katlā, pievieno 1 ĒK sāls un pārlej ar aukstu ūdeni, lai ūdens līmenis virs kartupeļiem būtu vismaz 4-5 cm. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra tupeņus 10-15 minūtes, līdz tie ir pavisam mīksti. Ūdeni nokāš (ja paredzēts gatavot mērci, daļu ūdens atstāj mērces iebiezināšanai).

Kartupeļus katlā sastampā ar stampiņu vai kartupeļu presi. Nekādā gadījumā šim mērķim nevajadzētu izmantot blenderi, jo tad kartupeļu masa kļūs klīsterveidīga un nebaudāma.

Pievieno kartupeļiem sāli, piparus un 250 ml uzsildīta piena, kurā izkausētas pāris ēdamkarotes sviesta, un uzputo masu ar rokas vai elektrisko mikseri, lai biezputra būtu īpaši čagana.

Kartupeļu biezputra ir gatava pasniegšanai! Nu atliek tikai izvēlēties, ar kuru no 13 aizdariem šo ēdienu papildināt.

Source

Tasty

Tags

Kartupeļi Kartupeļu biezputra Kartupeļu ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form