Foto: Shutterstock

"Mums mājās ir kaut kas garšīgs?" – šādu frāzi dzirdēt nākas bieži, jo īpaši darbdienu vakaros vai ar tējas krūzi rokās slaistoties pa mājām brīvdienās, kad uznākusi dikti liela kāre pēc "kaut kā", tikai nav ne jausmas, kas tas ir. Šādās reizēs vajag vien ielūkoties "Tasty" pavārgrāmatas desertu vai smalkmaizīšu sadaļā, lai atrastu ko piemērotu ātrai uzmeistarošanai savā virtuvē. Šoreiz nākam talkā ar 10 vienkāršām idejām, kā izmantot saldētavā aizķērušos kārtainās mīklas paciņu.

Protams, protams, kārtaino mīklu cītīgi var pagatavot pašu rokām. Taču būsim godīgi, tas ir visai laikietilpīgs pasākums ar visai neprognozējamu rezultātu. Perfekta kārtainā mīkla ir īstena laimes spēle, tāpēc labāk paļauties uz pārbaudītām vērtībām. Turklāt, ar saldētās kārtainās mīklas palīdzību pie kraukšķīgām bulciņām vai austiņām var tikt jau mazāk nekā pusstundas laikā.

Ko pagatavot? Visvienkāršākais un gardākais, kas vien var būt, cukurotas un mutē kūstošas zemeņu maizītes – zemeņu cukuru, ko pagatavo, sablendējot cukuru ar saldētām ogām, vari aizstāt ar jebkuru citu cukuru, kam piejaukts klāt, piemēram, kanēlis. Tāpat uz kārtainās mīklas sloksnēm vari "satupināt" vai sapildīt tajās ābolu šķēlītes, banānu ripiņas vai kādu pirmās sulīgās hurmas gabaliņu.

No saldētas kārtainās mīklas pavisam ātri un pavisam vienkārši var pagatavot pat tādu debešķīgu kārumu kā "Napoleona" kūku. Kamēr mīklas kartas cepsies cepeškrāsnī, krēmam sakul maskarponi ar iebiezināto pienu, un lieta būs darīta! Tad atliks tikai ar maigo krēmu devīgi pārziest trauslās mīklas kārtiņas, papildinot šo burvīgo kompozīciju arī ar kādu slāni skābena plūmju ievārījuma, turklāt nākamajā dienā ātrā "Napoleona" garša būs vēl debešķīgāka.

Lai garšīgi!

Ātrā kārtainās mīklas ābolmaizīte tikai no trim sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Ja mājās ir tikai saldētas kārtainās mīklas paciņa, divi āboli un mazliet ābolu ievārījuma, arī no šīm trim sastāvdaļām sanāks lielisks deserts. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Pavisam vienkāršās un ātrās kārtainās mīklas smalkmaizītes ar zemeņu cukuru

Foto: DELFI

Pavisam ātrs našķis brīvdienu pēcpusdienai, kam būs nepieciešama vien kārtainā mīkla un cukurs. Mēs izmantojām Vaniļas debesis gatavoto zemeņu cukuru, bet tikpat labi tā vietā var izmantot cukuru, kas samaisīts ar kanēli vai cukuru, kam piejauktas smalki sagrieztas vai blendētas, svaigas vai saldētas ogas.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kārtainās mīklas austiņas

Foto: Shutterstock

Zeltainās un kraukšķīgās smalkmaizītes – kārtainās mīklas austiņas. Pagatavošanai nevajag daudz, vien labu bezrauga kārtaino mīklu un cukuru.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas groziņi ar dzērvenēm un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Gaisīgi un kraukšķīgi groziņi, kas pildīti ar ziemas gardumiem - dzērvenēm, riekstiem un medu. Piemēroti gan brīvdienu vaļas brīžiem, gan svētku reizei.

Lasīt vairāk

Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

Lasīt vairāk

Vīnogu un vaniļas krēma kārtainās mīklas smalkmaizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!

Lasīt vairāk

Elementārais kārtainās mīklas pīrāgs ar persikiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtainā mīkla ir īsts glābiņš dienās, kad kārojas kas salds, bet biskvītu gluži cept negribas. Mīklu izmanto par pamatu un virs tā liec sezonas labākos augļus - persikus, kas kopā veidos debešķīgu salikumu.

Lasīt vairāk

Ātrie kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.

Lasīt vairāk

Ļoti ātrā un vienkāršā kūka 'Napoleons' svētku galdam

Foto: Shutterstock

Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar aprikozēm un marcipānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi no saldētas kārtainās mīklas.

Lasīt vairāk

Kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu

Foto: Shutterstock

Gardas kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu.

Lasīt vairāk

Ābolu un karameļu smalkmaizītes

Foto: DELFI

Kas gan būtu rudens sezona bez tikko ceptām ābolu kūkām? Šoreiz rudens dārza veltes saceptas kārtainās mīklas maizītēs, kur kārdinoši pāri malām līst karamele. Smaržos un garšos dievīgi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!