Ātrās nūdeles jeb 'roltoni': dažas receptes vienkāršām maltītēm un ekspertu viedokļi
Foto: Shutterstock

Pārlej ar karstu ūdeni un pēc trim minūtēm vari ēst pilnvērtīgu maltīti – tā ne viens vien kādreiz domāja par ātri pagatavojamajām nūdelēm, ko tautā mēdz dēvēt arī par "roltoniem". Ātri vien uzskati mainījās, tomēr ātrās nūdeļu zupiņas joprojām ir populāras, turklāt tās nereti kļūst par daļu no maltītes, par kuru nebūt negribas teikt "pusfabrikāts" vai "ātrā uzkoda".

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

"Tasty" krājumos ir vairākas receptes, kas piedāvā nobaudīt parasto "roltonu" uzlabotās versijas. Lai kādu no tām pagatavotu, vajadzēs ne tikai ātri vārāmās nūdeles, bet arī, piemēram, saldētus dārzeņus, olu, sieru vai kādu mērcīti. Neskatoties uz to, ka sastāvdaļu ir vairāk, pagatavošana vienalga ir gana vienkārša.

Tiesa, lai arī ātri un vienkārši, ātri pagatavojamās zupiņas noteikti nav ierindojamas veselīgāko un uzturvielām bagātāko ēdienu topā. Kā iepriekš skaidrojusi uztura speciāliste Lizete Puga, nūdeļu garšvielu paciņā ir diezgan liels sāls daudzums – ar vienu paciņu iespējams uzņemt visu dienas ieteicamo devu. Dažādu zīmolu produktos sāls daudzums var nedaudz atšķirties, bet visos tas pievienots gana dāsni. Tāpat ātri pagatavojamās nūdeles ir kalorijām bagāts produkts.

Lai arī laiku pa laikam uzēst "roltonu" patiešām var nebūt peļama doma, jāpatur prātā, ka tā nebūs pilnvērtīga maltīte, bet gan pusfabrikāts. Normālā ēdienreizē vajadzētu uzņemt gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus, gan dārzeņus. Ātri pagatavojamās nūdelēs no šīm trim lietām ir tikai ogļhidrāti, kas nozīmē – sāta sajūta nebūs ilga. Jau salīdzinoši drīz atkal gribēsies ēst, neskatoties uz iepriekš uzņemto kaloriju daudzumu. Šādā veidā ir ļoti vienkārši iedzīvoties svara pieaugumā. Situācija gan var mainīties, ja nūdeles kļūst par ēdiena piedevu, nevis pamatu.

Lūk, dažas receptes un ekspertu ieteikumi saistībā ar ātri vārāmajām nūdelēm.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.