Foto: Shutterstock
Izcilas kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt miltiem, cukuram un piena produktiem. Bezgrēka kūkas, kurās patīkams skābums mijas ar neuzbāzīgu saldumu un galveno lomu spēlē avokado, īpaši ies pie sirds tiem, kas rūpējas par vidukļa apkārtmēru. Turklāt lielāko daļu "Tasty" kolekcijā atrodamo avokado kūku varēsi pagatavot, iztiekot bez cepeškrāsns darbināšanas.

"Healthline" norāda, ka avokado ir bagāts ar taukiem, turklāt tajā ir tā sauktie labie tauki, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs. 100 gramos avokado ir 160 kaloriju, divi grami olbaltumvielu un 15 grami veselīgo tauku. Tajā ir arī deviņi grami ogļhidrātu, no kuriem septiņi grami ir šķiedrvielas. Tas nozīmē, ka avokado ir ieteicams cilvēkiem, kas cenšas izvairīties no ogļhidrātiem uzturā.

Lai arī kopumā avokado ir drošs un veselīgs, to, gluži tāpat kā jebkuru citu produktu, nevajadzētu lietot bez mēra. Uztura speciāliste Jeļena Pavlova ir skaidrojusi, ka tā kā avokado satur labos, bet tomēr, taukus, tas ir kalorijām bagāts produkts. Viens avokado sver vidēji 150 gramus, un tas nozīmē, ka satur vidēji 240 kaloriju un 22 gramus tauku. Tas nozīmē, ka cilvēkiem ar palielinātu ķermeņa masu un tiem, kas vēlas samazināt svaru, dienā nevajadzētu apēst vairāk par vienu pusi avokado.

Ņem vērā, ka, gatavojot kūku, būs nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus augļus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku.

  • Izlasot šo recepti, iemācīsies pagatavot veselīgu "Nutellas" alternatīvu – saldu avokado un banānu krēmu ar kakao pulveri. Šokolādes krēmu pēc tam vari ziest uz maizītēm vai izmantot kūku un kēksiņu dekorēšanai.


10 minūtes, lai avokado no cieta padarītu par apetītlīgi mīkstu skan neticami? Tomēr portāls "Self" vēsta, ka šis triks strādā un noderēs tiem, kas ir nepacietīgāki. Kas jādara, lai īstenotu šo avokado nogatavināšanas paņēmienu? Avokado jāietin folijā un jāliek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta vien līdz 95–100 grādiem. Avokado krāsnī ļauj gatavoties 10 minūtes. Pēc tam iztin no folijas un atdzesē. Tad tas ir mīksts un gatavs ēšanai!

Kāpēc šis triks strādā? Avokado izdala etilēna gāzi, kas tiem palīdz nogatavoties. Līdz ar to, ja tos ietin folijā un ievieto salīdzinoši remdenā cepeškrāsnī, nogatavošanās process tiek krietni paātrināts, norāda portāla speciālisti.

Lai labi garšo!

Saldētā avokado un mango kūka bez cepšanas

Foto: Publicitātes foto

Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Maigā laima krēma kūka ar ķiršiem bez cepšanas

Foto: Stirna&avocado

Kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt piena produktiem un miltiem. Un var itin labi iztikt arī bez cepeškrāsns darbināšanas. Svarīgākā ir prasme pareizi izvēlēties sastāvdaļas un meistarīgi savienot tās, iegūstot debešķīgi gardu rezultātu. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

Lasīt vairāk

Zaļā un svaigā avokado kūka

Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.

Lasīt vairāk

Mandeļu kūka ar banānu un siera krēmu - bez glutēna un cukura

Dažādi gardumi bez glutēna kļūst arvien pieprasītāki, jo izrādās, ka ļoti daudziem no mums ķermenis īsti nemīl kviešu miltus, bet dzīve bez svētku kūkas dzimšanas dienā vai pēcpusdienas cepumiņa pie kafijas šķiet neiedomājama. Izmēģini elementāru recepti, kurā nav izmantoti ne kviešu milti, ne baltais, rafinētais cukurs.

Lasīt vairāk

Avokado šokolādes kūciņas

Divus gadus nevarēju sadūšoties izmēģināt, kāds tad sanāktu krēms no avokado un šokolādes. Vairākas reizes esmu pirkusi avokado tieši šim nolūkam, bet vienmēr tas avokado aiziet salātos vai kādā kokteilī/zupiņā.... Beidzot, pateicoties neplānotiem ciemiņiem un tam, ka mājās bija tikai avokado, - tiku pie avokado krēma, ko ieliku groziņos, izveidojot mazas kūciņas.

Lasīt vairāk

Bez grēka jeb svaigēdāju kūka

Foto: DELFI

Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.

Lasīt vairāk

Avokado un bumbieru kūka

Foto: Publicitātes foto

Lieliska alternatīva treknajai, tomēr ne pārāk veselīgajai siera kūkai!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!