Foto: Shutterstock

Pat ja mūsu platuma grādos pieaugušajiem Halovīni varētu šķist nesaprotami, bērni labprāt piedalās spokainā vakara pasākumos un pārģērbjas par visdažādākajiem tēliem, lai jautrā kompānijā dotos diedelēt konfektes. Ja tava atvase ir viena no tām, kam skolā vai bērnudārzā 31. oktobrī jānes sagatavots cienasts baisajā tematikā, tad šīs receptes jo īpaši noderēs, lai iedvesmotos.

Pieļaujam, ka spocīgu maltīti visvienkāršāk ir pagatavot no pildītajām olām – tās vari pārvērst gan miroņgalvās, gan zirnekļu ligzdiņās un tīklos. Bērniem noteikti patiks cepumi, kas izskatās pēc nešpetnas raganas pirkstiem. Bet, ja pie augļu stenda esi atradis palielas zemenes, tās ar baltās šokolādes palīdzību vari pārvērst mazos spociņos (to pašu vari izdarīt ar cepumu gredzeniem).

Ja ar šīm idejām nepietiek, ielūkojies šajā rakstā, kur sniegti padomi, ko vēl var pārvērst Halovīnu tematikas našķos!

Pildītas olas ar Helovīna zirneklīšiem

Foto: Shutterstock

Rotaļīgām brokastīm vai ballītei noderēs mazliet biedējošās pildītās olas ar olīvu zirneklīšiem. Pildījums ir klasisks - olu dzeltenumi sajaukti ar majonēzi un sinepēm.

Lasīt vairāk

Papriku vīriņi ar salātu pildījumu

Foto: Shutterstock

Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.

Lasīt vairāk

Raganu pirkstiņi ar mandeļu nadziņiem

Foto: Shutterstock

Baisi pievilcīgie cepumi raganu pirkstiņi ar slaidiem mandeļu nadziņiem būs jautrs kārums Helovīnu saldumu bļodā.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar avokado krēmu Helovīnu ballītei

Foto: Shutterstock

Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.

Lasīt vairāk

Cepumi Helovīnam - Frankenšteina pirkstiņi

Ko tik nevar uztaisīt no vienkāršas smilšu mīklas! Piemēram, Frankenšteina pirkstiņus, kas ir koši un arī garšīgi cepumiņi Helovīna svinībām. Recepti iesaka Andra, kulinārā bloga "Mammasreceptes" autore.

Lasīt vairāk

Baisie galvaskausiņi – pikantās pildītās olas

Foto: DELFI

Pieskaņojoties Helovīnam, vari pārsteigt mazākās mājas raganiņas, mūmijas un zombijus ar jautrām brokastīm – pildītām olām, kas izskatās pēc galvaskausiņiem. Brīdinu, mazliet jāapbruņojas ar pacietību, divu dažādu izmēru salmiņiem un izdomu, lai rezultāts nejuktu laukā. Bet, ja mazie ēdāji priecīgi, tad būs tā vērts. Recepte noskatīta feisbukā no kāda "Taste of Home" vietnes video.

Lasīt vairāk

Zemeņu spociņi

Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!