Foto: Shutterstock
Vasara ir ne vien grilēšanas, bet arī kūpināšanas sezona, kad tā vien kārojas iecirst zobus bezgala sulīgā, pēc kadiķa dūma smaržojošā vistiņā vai ilgi marinētā girosa rullītī. Kūpinātos un žāvētos labumus vari baudīt gan siltā veidā, gan izmantot gardu salātu pagatavošanai, šādi piešķirot tiem īpaši piesātinātu garšu.

Kaut veikalā nopērkams visai plašs klāsts dažādu vistas gaļas kūpinājumu un žāvējumu, vislabāk, nenoliedzami, garšo paša marinēta un nokūpināta vistiņa. Nebēdā, ja tev nav pieejama kūpinātava - vistu itin labi var nokūpināt arī visparastākajā grilā. Izsmeļošus padomus, kā to paveikt, sniedzām šeit.

Kad kūpinātas vai žāvētas vistas gabaliņš ir sarūpēts, puse darba jau ir paveikta un atliek vien izdomāt, ar kādiem produktiem gardo kūpinājumu "saprecināt". Ja vēlies, lai salāti ir viegli un vasarīgi, papildini tos ar sezonas sulīgajiem gurķiem, tomātiem un dažādām salātlapām, aizdaram izmantojot vien nedaudz citrona vai kāda cita citrusaugļa sulas. Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, citronu sulai vari pievienot sojas mērci, ķiplokus, saldo čili mērci vai sinepes. Majonēze, protams, jebkurus salātus padarīs gardākus, bet, rūpējoties par slaido līniju, labāk aizstāj to ar mazāk treknu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, piemēram, ķiplokotu mērci ar citroniem un piparmētrām (recepti meklē te).


Foto: DELFI

Tiem, kas vēlas tiešām gruntīgi pavakariņot, iesakām pagatavot kūpinātas vistas salātus ar pupiņām. Arī jaunie kartupelīši šajā gadījumā būs gudra izvēle – marinēti vai mazsālīti gurķīši, kūpinātas vistas gabaliņi un krēmīga mērce piešķirs šim vienkāršajam ēdienam neatvairāmu garšu buķeti. Īpaši steidzīgie un izsalkušie kartupeļus var aizstāt ar makaroniem.

Klasikas cienītāji noteikti novērtēs laika gaitā pārbaudīto kūpinājuma un konservētu ananasu salikumu, bet eksperimentēt kārajiem noteikti jāizmēģina kūpinātas vistas un nektarīnu kombinācija.

Ķeries pie darba un izbaudi lielisko rezultātu, iedvesmojoties no mūsu sarūpētajām 14 idejām par tēmu "kūpināta vistiņa salātos", bet no vakariņām pāri palikušos salātus vari iesaiņot līdzņemšanai uz darbu.

Lai labi garšo!

Vistas–ananasu salāti ar sieru un valriekstiem

Gardi un sātīgi kūpinātas vistas un ananasu salāti, papildināti ar kraukšķīgiem valriekstu gabaliņiem, ir pagatavojami zibens ātrumā, kad viesi jau teju klauvē pie durvīm.

Lasīt vairāk

Sātīgie pupiņu salāti ar žāvētu gaļu un šampinjoniem

Ātri un viegli pagatavojami pupiņu salāti, ko var celt galdā ne tikai ikdienas ēdienreizē, bet arī svētkos.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru

Foto: Shutterstock
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.

Lasīt vairāk

Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti

Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti ir viegli un gardi.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem un žāvētu vistu

Foto: Shutterstock
Gardi kartupeļu salāti, kas pagatavojami 10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Valdorfa salāti

Valdorfa salāti - īpaši gardi un vienkārši pagatavojami.

Lasīt vairāk

Salāti ar vistu, sieru un ananasiem

Ārkārīgi vienkārši pagatavojami salāti, kuru gatavošana neprasīs pārcilvēciskas pūles, bet vainagosies ļoti garšīgā rezultātā.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar žāvētu vistu un gurķiem

Zibenīgi pagatavojami pupiņu salāti ar žāvētu vistu un divu veidu gurķiem. Marinētais gurķis un žāvētā vista padarīs tos mazliet pikantākus.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar āboliem, vīnogām un Cēzara salātu mērci

Foto: Shutterstock
Ļoti ātri pagatavojami un debešķīgi gardi kūpinātas vistas salāti, kam īpašas garšas nianses piešķir āboli, sulīgas vīnogas, kraukšķīgi valrieksti un pašgatavota Cēzara salātu mērce.

Lasīt vairāk

Žāvētas vistas salāti ar pistācijām un vīnogām

Vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti ātrām vakariņām vai launagam.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci

Foto: Vida Press
Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu – ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!

Lasīt vairāk

Sātīgie vistas girosa un šampinjonu salāti ar sieru

Lieliski, pikanti vistas girosa–šampinjonu salāti ar sieru un marinētiem gurķiem.

Lasīt vairāk

Žāvētas vistas salāti ar makaroniem sinepju mērcē

Gardi salāti, kas piemēroti ne tikai ikdienas maltītēm, bet arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot "neatsulojas". Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar vistu un ķiršiem

Foto: Shutterstock
Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!