Štovēti kāposti: septiņas receptes – gan ar gaļu, gan bezgrēka versijā
Foto: Shutterstock kolāža

Kā jau daudziem ēdieniem, arī štovētiem kāpostiem nav vienas īstās un pareizās receptes, kas garantētu izdošanos. Viena no svarīgākajām lietām, protams, ir paši kāposti – tos ieteicams izvēlēties stingrus un kraukšķīgus, bet skābuma pakāpe un kāpostu piedevas, bez šaubām, ir gaumes jautājums.

Vieni uzskata, ka štovētiem kāpostiem vajadzētu izmantot tikai "plikus" kāpostus bez jebkādām piedevām, citiem, savukārt, garšo kāpostiņi, kam skābēšanas procesā pievienotas ķimenes, burkāni vai dzērvenes, bet vēl kāds uzstāj, ka visgardākie štovētie kāposti izdodas, ja tiem pievieno arī kādu daļu svaigu kāpostu.

Arī par gaļas izvēli vienprātības nav. Štovētus kāpostus var gatavot gan ar svaigu gaļu – šķiņķa, kājas, ribiņām vai cauraudzīša, – gan ar kūpinātu. Kaut lielākoties kāpostu štovēšanai ierasts izmantot cūkgaļu, ir receptes, kur ieteikts izmēģināt arī citus gaļas veidus vai gatavot bez kripatiņas gaļas – sutinot ābolu, apelsīnu sulā vai pat baltvīnā un šampanietī.

Lūk, 7 receptes no "Tasty" krājumiem, bet, izlasot šo padomrakstu, uzzināsi noderīgus knifus, lai štovētie kāposti izdotos sulīgi, gardi un zeltaini brūni.

Garšīgus svētkus!

Tags

Jaunais gads Ziemassvētki Tradicionālā latviešu virtuve Skābēti kāposti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form