Veģetārie burgeri: 13 bezgaļas 'kotlešu' receptes un knifi īpaši kārdinošam pildījumam
Foto: Shutterstock

Pavasara gaidās turpinām rūpēties par tiem, kas dažādu iemeslu dēļ izslēguši no ēdienkartes gaļu. Šoreiz skaidrosim, kā kārtu pa kārtai gatavojami veģetārie burgeri: kādu maizi izvēlēties, kā sagatavot dārzeņus un ātri pagatavot mērces īpaši kārdinošam pildījumam. Un, protams, kas gan tas būtu par burgeri bez sulīgas kotletes pildījumā? Kaut pārliecināti gaļēdāji noteikti iebildīs, ka par kotletēm ir cienīgas saukties vien no gaļas gatavotās, mēs šoreiz atļāvāmies aizņemties šo apzīmējumu, par kotletēm nodēvējot 13 bezgaļas plācenīšus veģetāro burgeru pildījumam.

Pirms ķeries pie "kotlešu" gatavošanai, sarūpē maizītes, salātlapas un dārzeņus, ko izmantot veģetāro burgeru konstruēšanai. Ļoti gardi burgerīši sanāks ne vien no ierastajām burgeru bulciņām – pamēģini izmantot pildīšanai, piemēram, uz pusēm gareniski pārgrieztu ciabatu, siera bageti vai plānās rudzu rikas.

Kādus dārzeņus izmantot pildījumā

Veģetārie burgeri: 13 bezgaļas 'kotlešu' receptes un knifi īpaši kārdinošam pildījumam
Foto: Shutterstock

Līdzās tradicionālajām tomātu, gurķu un paprikas šķēlēm burgerus noteikti vajadzētu papildināt ar ko īpašāku, piemēram, krāsnī grilētu papriku (recepte – te), grilētu vai ceptu baklažānu vai cukīni šķēlēm, kas, ierīvētas ar sasmalcinātiem ķiplokiem vai pesto, piešķirs veģetārajiem burgeriem "gaļīgu" konsistenci. Šim mērķim noderēs arī grilētas vai ceptas lielās portobello sēnes.

Krēmīgais avokado veģetārajiem burgeriem piešķirs īpaši patīkamu struktūru, turklāt avokado vari ne vien sagriezt šķēlītēs, bet ātri pagatavot no tā sāļu krēmu (recepte – te), ko ziest uz burgera maizītem vai plācenīšiem.

Iekožoties burgerī, allaž ir patīkami uzkost arī kādam kraukšķīgam marinēta dārzeņa gabaliņam, kas parasti ir marinēts sīpols (recepti sīpoliem ātrajā marinādē atradīsi te) vai gurķis (te meklē recepti gurķu šķēlēm ātrā mārrutku marinādē). Pikantu garšu cienītājiem iesakām, smalki sakapājot svaigus dārzeņus, pievienojot tiem čili asumam un spirgtu laima sulu, pagatavot gardu un svaigu salsu (recepte – šeit), ko izmantot kādā no veģetārā burgera kārtām. Salsa ir īpaši meksikāņu virtuvei raksturīga piedeva, kas ievērojama ar to, ka tajā ir labi jūtamas visas pievienotās sastāvdaļas. Ja palaimējas nopirkt sulīgu mango, šis auglis salsai piešķirs tīkami eksotisku garšu.

Veģetārajos burgeros lieliski iederēsies arī tāda ģeniāla sastāvdaļa kā sīpolu marmelāde. Kaut to, protams, var iegādāties daudzos veikalos, vislabāk garšos pašu gatavotā (recepte – te), turklāt tas būs arī lētāk - varēsi pagatavot lielāku marmelādes daudzumu, ko aizvākotā burciņā uzglabāt ledusskapī un izmantot pēc nepieciešamības.

Lasi tālāk un uzzini burgera mērču receptes un padomus, kādu sieru izvēlēties īpaši apetītlīgam rezultātam.

Source

Tasty

Tags

Burgeri Gavēnis Veģetārisms Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi Dārzeņu ēdieni Dārzeņu pankūkas un plācenīši Kvinoja Pupiņas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form