Foto: Shutterstock
Kaut gan labi zināmas dziesmas vārdi apgalvo, ka "sirdij jau nevajag skaita...", tomēr speciālisti iesaka katru dienu apēst astoņas valriekstu pusītes. Sirds veselībai nepieciešamās omega 3 taukskābes satur visi rieksti, bet valrieksti ir īpaši ieteicami, jo pētījumi rāda, ka to sastāvā esošā linolskābe stiprina sirdi un ir labs palīgs cīņā pret dažādām saslimšanām.

Turklāt valrieksti ir pat efektīvāki par olīveļļu, samazinot iekaisumus un trombu veidošanos artērijās pēc treknu ēdienu ēšanas, tādēļ iepriecini savu sirdi, pagatavojot kādu no mūsu apkopotajām receptēm, kurās tiek izmantoti valrieksti.

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.

Lasīt vairāk

Grūbu un meža ķiploku putra ar mīksti vārītām paipalu olām un grauzdētiem valriekstiem

Radoša ideja Lieldienu galdam - grūbu putra ar meža ķiplokiem, mīksti vārītām olām un grauzdētiem valriekstiem. Recepti iesaka "Eco catering" dibinātājs, šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Lasīt vairāk

Lapu salāti ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru

Lapu salātos ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru ne vien apvienojas lieliskas garšas, tie ir tik krāšņi, ka ar savu klātbūtni rotās jebkuru galda klājumu.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

Vieglie un veselīgie pavasara salāti ar kazas sieru

Tuvojoties gada siltajai sezonai, aktuāla kļūst fiziskās formas uzlabošana, kā arī organisma attīrīšana. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā to paveikt, ir, pielāgojot ēdienkarti un ietverot tajā vairāk zaļumu un olbaltumvielu. Šai sakarā lieti noderēs veselīgu un pavasarīgu salātu recepte, kas ir piemērota gan vieglām pusdienām, gan sātīgām brokastīm.

Lasīt vairāk

Ķirbja kēkss ar valriekstiem

Recepte, kurā rezultāts krietni pārspēj gaidīto. Šo kēksu var cept gan svētku reizei, gan kā brīvdienu našķi - garša ir pārsteidzoši laba!

Lasīt vairāk

Gruzīnu lobio

Foto: Shutterstock


Gruzīnu lobio - pupiņas ar valriekstiem un koriandru.

Lasīt vairāk

Kāpostu salāti ar burkāniem un selerijas sakni

Foto: Shutterstock


Sarkanā kāposta salāti ar selerijas sakni un burkāniem būs svaiga piedeva pusdienām jebkurā sezonā.

Lasīt vairāk

Gardais ogu un jogurta brokastu kārtojums

Veselīgais un olbaltumvielām bagātais jogurta kārtojums garšas ziņā neatpaliek no restorānos piedāvātajiem desertiem, tomēr tajā ir krietni mazāk kaloriju, kā arī kārtojums rada sāta sajūtu un attur no vēlmes našķēties dienas gaitā.

Lasīt vairāk

Veselīgais našķis - pašgatavoti musli batoniņi

Foto: Shutterstock


Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!

Lasīt vairāk

Karstie šampinjonu salāti ar kazas sieru, rukolu un valriekstiem

Cepti, ar kazas sieru pildīti šampinjoni, svaiga rukola un ķiploku mērce, ko papildina kraukšķīgi valrieksti un bekons. Īsta ziemas garša, tām reizēm, kad gribas apēst ko neikdienišķu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!