![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/7bc99000-795d-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=576&h=313)
Kraukšķīgie zivs plācenīši ar tartara mērci
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/afb8e460-6030-11ed-b1c3-b5b6437ba4a3.jpg?w=876)
Zināms, ka zivs ēdieniem ļoti labi piestāv skābas lietas, tas pats attiecas uz salikumu ar sulīgi skābeno tartara mērci. Šie kraukšķīgie zivs plācenīši ne tikai izskatās, bet arī garšo brīnumgardi, turklāt pašu gatavotā mērce ir kas vairāk, kā parasta mērce. Izcila recepte, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut zivis.
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/82b6bec0-795c-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Ātrā kokosriekstu zupa ar citronzāli un mīdijām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/4c898870-602d-11ed-89d3-2d430e3e4b93.jpg?w=876)
Cepts jūras asaris ar fenheli un ķirštomātiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/95279790-6030-11ed-b0b2-656aa4adde87.jpg?w=876)
Pangasija selerijas - burkānu marinādē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a1fc7dd0-795a-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Ātrā tunča un turku zirņu zupa
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/af3ca4f0-602f-11ed-89d3-2d430e3e4b93.jpg?w=876)
Mīdijas Taizemes gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/dd675b00-7956-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Lai arī mīdijas nav tas ēdiens, ko atļaujamies ēst katru dienu, tas pat būtu vēlams, jo šo jūras velšu gaļa ir ļoti veselīga un satur daudz labu vielu. Ja uzskati, ka mīdijas var gardi pagatavot tikai restorānā, tad aizspriedumi tiks kliedēti, izmēģinot šo recepti. Pāris minūtes laika un restorāna cienīga maltīte būs tapusi pašu virtuvē.
Kraukšķīgā alus mīklā panēta zivs ar ceptiem kartupeļiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/52e0bbf0-6030-11ed-89d3-2d430e3e4b93.jpg?w=876)
Bujabēze - karaliska jūras velšu zupa franču gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b53ed770-602e-11ed-ab7c-6dad69045141.jpg?w=876)
Bujabēze sākotnēji radās kā nabaga ļaužu ēdiens. Šo sātīgo zupu, kuras pamatā ir pamatīgs zivju buljons, sāka gatavot Marseļas zvejnieku sievas no svaigi nozvejotajām zivīm, kas nederēja tirdzniecībai. Garneles, mīdijas, astoņkājus un citas jūras veltes bujabēzei sāka pievienot krietni vēlāk un, ja tie neiet pie dūšas, bez šīm sastāvdaļām var tīri labi iztikt.
Kartupeļu un heka sacepums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8162f930-602f-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Tvaicēta bute ar augļu kuskusu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b50d4020-602e-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Laša krēmzupa ar kausēto sieru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/787fcf20-7950-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Siltie garneļu salāti
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/0285a390-6031-11ed-8e07-25e9936c972a.jpg?w=876)
Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.
Zaļumos sutināts lasis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/51d68140-6017-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.
Samtaina kukurūzas zupa ar garnelēm un lociņiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/83aa0500-6019-11ed-a807-8be4fda015c9.jpg?w=876)
Tunča crostini
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/cbd43b50-602a-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Sviestā cepta bute ar burkāniem un pupiņām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5a0debd0-602d-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Zaļie salāti ar tunci un olām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/cbe85f90-602a-11ed-b1c3-b5b6437ba4a3.jpg?w=876)
Mencas kotletes ar zirņu biezeni un zeltainiem kartupeļu stienīšiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/754d89c0-601c-11ed-a67f-4f24486219e2.jpg?w=876)
Mencas kotletes ar kartupeļu stienīšiem ir variācija par angļu virtuves "fish and chips". Karijs klasiskajam garšu salikumam piešķir nedaudz eksotisku noti.
Laša zupa ar fenheli un olu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/66cd7980-7950-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)