Ziemas salātu karalis – Ķīnas kāposts: 12 receptes kārai nokraukšķināšanai
Foto: Shutterstock

Ziemā, kad organisms, ilgojoties pēc vasaras, brēktin brēc pēc kā svaiga, sulīga un kraukšķīga, nākas palauzīt galvu, kā dažādot savu ēdienkarti. Ko iesākt, ja gurķi un tomāti ir bezgaršīgi, salātlapas neadekvāti dārgas, kāposti jau apnikuši? Šādā gadījumā īsts zelta vidusceļš būs demokrātiskais Ķīnas kāposts.

Nosaukums "Ķīnas kāposti" būtu attiecināms uz vairākām kāpostu šķirnēm, kuru dzimtene, kā liecina jau pats nosaukums, ir Ķīna. Teju visos pašmāju veiklos nopērkamais dārzenis, ko atpazīstam kā Ķīnas kāpostu, patiesībā ir viena konkrēta Ķīnas kāpostu šķirne, kas zināma kā Napas kāposts (Nappa cabbage), bet ir arī tādas Ķīnas kāpostu šķirnes, kas neveido blīvu galviņu, bet sastāv no lapām, piemēram, pakčojs (pak choy).

Ķīnas kāposts ir pieejams visu gadu, ziemas mēnešos tas ir krietni lētāks par salātlapu maisījumiem, turklāt arī mīkstāks un sulīgāks nekā stiegrainās un bieži vien grūti sakošļājamās kāpostlapas. Ķīnas kāposti, tāpat kā parastie kāposti, satur izteikti daudz ūdens, ziemas mēnešos organismam tik ļoti nepieciešamo C vitamīnu, kas ir būtiska kāpostu dārzeņu sastāvdaļa.

Veselības žurnāla "Health" speciālisti skaidro, ka 200 grami Ķīnas kāposta satur 70 miligramus kalcija un tikai 9 kalorijas! Svaigā veidā to ēdot, tiks uzņemts arī daudz A vitamīna, kā arī kālijs. Īpaši veselīgi ir tos ēst svaiga veidā vai īsu brīdi termiski apstrādātus.

Pateicoties neitrālajai garšai un sulīgumam, Ķīnas kāposts ir tik universāls ziemas sezonas "kareivis", ka iederēsies daudzos supergardos salātos ar teju visām iedomājamām sastāvdaļām, ko var aizdarīt gan ar spirdzinoši skābenām vinegreta mērcēm, gan bezpiedevu jogurtu, gan daudziem tik ļoti mīļo majonēzi.

Tev atliek tikai izvēlēties kādu no 12 mūsu piedāvātajām receptēm, ko pagatavot gardus salātus ar Ķīnas kāposta piedevu šovakar pat, lai pienācīgi palutinātu sevi nogurdinošās darba nedēļas noslēgumā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form