Rudens vitamīnu pērles – cidonijas. Kāpēc un kā tās lietot uzturā
Foto: Shutterstock

Rudens neapšaubāmi ir skaists gadalaiks, taču svarīgi to sagaidīt možai un veselai. Cidonijas ir ne tikai lielisks līdzeklis imunitātes stiprināšanai, bet arī daudzveidīgs auglis, kura izmantošana uzturā neaprobežojas tikai ar sīrupa vai džema pagatavošanu.

"Mums visiem vienmēr liekas, ka kaimiņu zālājs ir zaļāks, skaistāks un labāks. Taču arī pašu zālājs ir gana labs. Šis stāsts attiecas arī uz cidonijām jeb pašmāju citronu," atzīst uztura speciāliste Lizete Puga. Viņa skaidro, ka dzeltenos krūmcidoniju augļus var dēvēt par rudens superproduktu. To garšas daudzveidība lieliski var papildināt jebkura veida ēdienu, taču lielākais ieguvums slēpjas cidoniju vērtīgajās uzturvielās.

Cidonijas var ne tikai iegādāties vietējos tirdziņos, bet arī izaudzēt pašu dārzā. Par ieteikumiem krūmcidoniju audzēšanā un Maijas Grosas krūmcidoniju biznesu lasi šeit.

Source

DELFI Viņa

Tags

Cidonijas Veselīgi produkti C vitamīns Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form