Foto: DELFI
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicis Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai un Ministru prezidenta Laimdota Straujuma (V) jau paziņojusi, ka viņa, visticamāk, tiks "rotēta" citā amatā. Kādā Lībekas klīnikā 87 gadu vecumā no dzīves šķīries Ginters Grass, bet Latvijā laikraksts "Diena" vēsta, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā pēc Jutas Strīķes pazemināšanas amatā sākta savulaik izbeigtu vai pēc, iespējams, apzināti paviršām pārbaudēm tā arī nesāktu lietu pārskatīšana. Tikmēr Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Montekarlo "Masters" turnīrā aizvadījis vienu no savām neveiksmīgākajām spēlēm pēdējos gados, pirmajā kārtā piekāpjoties austrietim Andrēasam Haideram-Maureram. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālākajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir atteicis pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, pirmdien žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Lasīt vairāk

Mūžībā aizgājis pazīstamais rakstnieks Ginters Grass, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (
KNAB
) pēc korupcijas apkarošanas bloka vadītājas
Jutas Strīķes
pazemināšanas amatā sākta savulaik izbeigtu vai pēc, iespējams, apzināti paviršām pārbaudēm tā arī nesāktu lietu pārskatīšana, pirmdien raksta "Diena".

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākais tenisists
Ernests Gulbis
pirmdien Montekarlo "Masters" turnīrā aizvadīja vienu no savām neveiksmīgākajām spēlēm pēdējos gados, pirmajā kārtā piekāpjoties austrietim Andrēasam Haideram-Maureram.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saistībā ar
Zolitūdes traģēdijas
izmeklēšanu policija arestējusi gan mazumtirdzniecības milža "
Maxima
Latvija" centrālo loģistikas centru Ķekavā, gan vairākus no lielākajiem veikaliem Rīgā, kā arī vismaz vienu veikalu Cēsīs, liecina Zemesgrāmatas dati.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Satversmes aizsardzības birojs
(SAB) ir atteicis trīs Saeimas deputātiem izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Valsts policijā (VP) saņemts sievietes iesniegums, kurā viņa sūdzas par incidentu tirdzniecības centrā "Alfa", kura laikā viņai iespēris konfliktā iesaistītais vīrietis. Policija sākusi administratīvo lietvedību, portālam "Delfi" pastāstīja policijas sabiedrisko attiecību speciālists Dairis Anučins.

Lasīt vairāk

Foto: Cursicus / cc
Vienu no marta beigās izsolē pārdotajiem bijušajiem Jūras spēku patruļkuģiem iegādājies pazīstamais
Liepājas
uzņēmējs Stīns Lorenss jeb Luijs Fonteins, ziņo laikraksts "Kursas Laiks".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Pārtikas uzņēmumu vadības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmuma "
NP Foods
" iepriekšējais vadītājs
Rolands Gulbis
atstādināts no valdes priekšsēdētāja amata arī pārējos grupas uzņēmumos - AS "Laima", AS "Gutta", AS "Staburadze", SIA "Staburadzes konditoreja" un SIA "NP Logistics", liecina "Firmas.lv" informācija.

Lasīt vairāk

Foto: EPA/LETA
Slavenais Krievijas režisors Ņikita Mihalkovs rosinājis Krievijā atvērt nacionālo ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi, kas konkurētu ar ASV "McDonald's". Amatpersonas Kremlī finansējumu nesola, toties atbalstu projekta realizācijai varētu sniegt bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, pirmdien ziņo "Lenta.ru".

Lasīt vairāk

Milzīgā ugunsgrēkā, kas nedēļas nogalē Hakasijas Republikā
Sibīrijas
dienvidos nopostījis vairāk nekā 1200 ēku, gājuši bojā vismaz 15 cilvēki, bet viens ir pazudis, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Lasīt vairāk

Teroristu grupējums "
Islāma valsts
" (IS) publicējis video, kurā redzams, kā džihādisti ar buldozeriem, sprāgstvielām un hidrauliskajiem āmuriem burtiski iznīcina 2000 gadus vecu asīriešu pilsētu Nimrūdu. Netālu no teroristu pārņemtās Mosulas esošā pilsēta tika uzskatīta par vienu no vērtīgākajiem
UNESCO
kultūras mantojumiem
Irākas
teritorijā.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Poļu aktīvisti izveidojuši "
Facebook
" lapu un vēlas panākt, lai pāri valsts robežai un
Eiropas Savienības
(ES) teritorijā netiktu ielaisti
Krievijas
Mototūrisma federācijas rīkotā Uzvaras dienas brauciena uz Berlīni dalībnieki, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
"Positivus" festivālā uz "Palladium" skatuves uzstāsies britu elektroniskās mūzikas projekts "East India Youth", sapņainie Islandes elektro-"indie" eksperimentētāji "Vök", jaunās britu "indie" roka zvaigznes "Peace", amerikāņu "new wave" atjaunotāji "Public Access T.V.", skandināviski melodiskā Jenni Ābrahamsone, britu dziedātāja "Indiana", intīmi elektroniskais projekts "Tropic" un dāņu elektroduets "Rangleklods".

Lasīt vairāk

Tāpat kā
baiļu sēšana,
slikta ir arī vēlamā uzdošana par esošo, ko Rietumi attiecībā pret Krieviju ir piekopuši gadu desmitiem, tāpēc ir vērts apsvērt, kā izskatītos pasaule, kurā Rietumi zaudē, bet
Krievijas
prezidents
Vladimirs Putins
dabū to, ko vēlas, portālā "Delfi.lt" raksta Austrumeiropas politikas eksperts Edvards Lūkass.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "
Sabres
", kur spēlē latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, no darba atbrīvojis kādreizējo
Latvijas hokeja izlases
galveno treneri Tedu Nolanu, paziņojis kluba ģenerālmenedžeris.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Latvijas hokeja izlase
, gatavojoties pasaules čempionātam Prāgā, saņēmusi vēl vienu sastāva zaudējumu – traumas dēļ sezonas galvenās sacensības izlaidīs uzbrucējs
Miks Indrašis
.

Lasīt vairāk

Polijas
kompānija "Arrinera Automotive" vietējā autoizstādē prezentējusi sava pirmā superauto "Hussarya" jaunāko prototipu. Uzņēmums atklāj, ka sērijveida versija tiks komplektēta ar 800 zirgspēku motoru.

Lasīt vairāk

Foto: No Dabasdati.lv
Zemgalē ar tiešsaistes kameru aprīkotajā melno stārķu ligzdā izdētas jau četras olas. Pirmās olas tika izdētas pagājušajā nedēļā, bet pārējās divas stārķu pāris sarūpējis aizvadītajā nedēļas nogalē.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Vai zināji, ka 89% sieviešu un 78% vīriešu Latvijā pēdējā pusgada laikā ir piedzīvojuši
stresu
? Vairāk nekā 75% ar to saskaras 2-6 reizes nedēļā. Neliels stress ik pa laikam nav kaitīgs un pat palielina darba ražību, ļaujot ātrāk tikt galā ar sarežģītām situācijām, tomēr pārmērīgs un ilgstošs stress var radīt veselības problēmas un pat paliekošas mentālas slimības.

Lasīt vairāk

Foto: Vida Press
Kas jāpadara pagalmā un dārzā šonedēļ? Vēl aizvien daudzviet zeme ir auksta un gaiss stipri vēss. Tāpēc, parādoties saulei un augsnes virskārtai nedaudz iesilstot, sējumus vēlams pārklāt ar siltumu saglabājošu materiālu – plēvi vai divkāršu agrotīklu. Jāgādā, lai sējumiem un stādiem pietiktu mitruma.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Luksusa klases pulksteņu un juvelierizstrādājumu zīmols "Chopard" tikai trīs dienas Rīgā prezentē jaunākās kolekcijas, kas uz Latviju atvestas no pasaules lielākās luksusa preču izstādes "Baselworld". Rīgā izstādītās kolekcijas vērtība ir vairāki desmiti miljoni eiro, informē izstādes organizatori.

Lasīt vairāk

Foto: Scanpix
Portāls "Cālis.lv" sadarbībā ar TV raidījumu "Laimīgs un vesels" aicina pieteikties sievietes, kuras ir mazuļa gaidībās no 20. līdz 35.grūtniecības nedēļai dalībai raidījumā, kura laikā labākie "Veselības centra 4" speciālisti sniegs gādīgas rūpes, dāvājot ne tikai labus un izsmeļošus padomus mazuļa sagaidīšanai, bet arī saņemt tīkamas ārstnieciskas procedūras, kā arī iespēju ieraudzīt savu mazuli 4D USG.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!