Noderīgi knifiņi, kā uzlabot biešu zupas garšu un 12 vienkāršas receptes

Noderīgi knifiņi, kā uzlabot biešu zupas garšu un 12 vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Biešu zupa ir neatņemama ziemas sezonas ēdienkartes sastāvdaļa. Tā priecē ne vien ar košo krāsu, bet arī ar piesātināto aromātu un patīkamo garšu – it īpaši, pasniegta ar karoti skāba krējuma un rupjmaizes šķēli. Turklāt biešu zupa ir ātri un vienkārši pagatavojama no visiem pieejamām sastāvdaļām, pielāgojot to katra ēdāja gaumei: vienam tīkamāka ir maiga biešu zupa bez gaļas – gluži kā skolas ēdnīcā, kāds vēlas baudīt tumīgu biešu virumu ar kūpinātām ribiņām, vēl kādam iet pie dūšas biešu zupīte ar sulīgām gaļas frikadelēm. Atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko recepti un pagatavot to, iepriekš iegaumējot pāris noderīgus padomus, lai šoreiz zupa izdotos īpaši garda.

Pačukstēsim pāris knifiņus, kas palīdzēs uzlabot jebkuras biešu zupas garšu:

  • jau iepriekš sarīvē vai caur spiedi izspied pāris daiviņas ķiploka un iemaisi to zupā, tiklīdz tā ir gatava un uguns nogriezta;
  • biešu zupu var gatavot gan uz gaļas buljona bāzes (kā pagatavot izcili gardu buljonu, skaidrojām šajā rakstā), gan izmantojot malto gaļu, kūpinātas ribiņas, gaļas konservus vai vārīšanas beigās pievienojot zupai gaļas frikadeles;
  • maigu biešu zupu, gluži kā bērnībā, var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas, tikai šai gadījumā dārzeņus būtu noteikti ieteicams apcept, lai zupas garša būtu piesātinātāka. Sātīgumu veģetārajai biešu zupai piešķirs kartupeļi, putraimi vai pupiņas;
  • ja vēlies zupu iebiezināt, vari izmantot saujiņu miežu putraimu, noskalotas grūbas vai karoti iepriekš izkarsētu miltu, ko pirms pievienošanas zupai iemaisa nelielā ūdens daudzumā, lai izvairītos no mīklas kunkuļiem;
  • patīkamu tumīgumu biežu zupai piešķirs arī atsevišķi novārīts un sastampāts kartupelis. Uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztus, nevārītus kartupeļus var pievienot zupai arī vārīšanas gaitā. Atceries, ka skābinātājus – etiķi, citronu sulu, tomātu pastu, kečupu vai tomātus – pievieno zupai tikai tad, kad tupeņi ir gatavi un sastampāti, pretējā gadījumā skābes ietekmē kartupeļi var neizvārīties;
  • biešu zupas skābināšanai lieliski noder arī gurķu marināde vai sālījums, tādēļ, kad burciņa ir izēsta, nelej šķidrumu ārā, bet pietaupi zupas gatavošanai;
  • lielisku aromātu un krāsu biešu zupa iegūst, ja tai pievieno sarīvētas vai salmiņos sagrieztas, nevārītas bietes, kas iepriekš apceptas nelielā daudzumā eļļas ar ķimenēm, tomātu pastu un pāris ēdamkarotēm citronu sulas.
  • kapātus zaļumus pievieno zupai nevis vārīšanas laikā, bet katra ēdāja šķīvī – šādi tie nezaudēs ne skaisto, košo krāsu, ne izteikto aromātu;
  • biešu zupa tradicionāli tiek pasniegta ar skābu krējumu, bet var uzlabot krējuma garšu, pievienojot tam pāris caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, nedaudz citronu sulas un ļoti sīki sakapātus zaļumus.

Iedvesmai piedāvājam 12 biešu zupu receptes no "Tasty" bagātīgajiem apcirkņiem.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka