Auzu pārslu cepumi organisma 'pavasara tīrīšanai': 13 receptes veselīgiem našķiem

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja tava darba galda atvilktnē allaž atrodama kāda šokolādes tāfelīte, pavasara gaidās labāk pagatavo kraukšķīgus auzu pārslu cepumus, kas būs daudz veselīgāka un figūrai draudzīgāka alternatīva ātrai izsalkuma remdēšanai. Pateicoties augstajam šķiedrvielu saturam, auzu pārslas sniegs ilgstošu sāta sajūtu un būs noderīgs ēdienkartes papildinājums – īpaši šobrīd, kad daudzi apņēmušies cīnīties ar ziemā uzkrātajiem liekajiem kilogramiem.

Lai gan mūsdienās neviens vairs neapšauba, ka auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem, vēl 18. gadsimtā tās tika uzskatītas par nezāli un Semjuela Džonsona sastādītajā angļu valodas skaidrojošajā vārdnīcā graudags tika raksturots kā "produkts, kuru Anglijā dod zirgiem, bet kurš Skotijā pabaro cilvēkus," skaidro portāls "Britishfoodandtravel".

Auzās ir daudz šķiedrvielu, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs un sirdsslimību risku, to speciālisti nebeidz skaidrot atkal un atkal. Tās stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī tauku daudzumu ķermenī zema glikēmiskā indeksa dēļ, kas ir labi diabētiķiem un palīdz veselīgi samazināt svaru, kā arī ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Auzas ir arī koncentrēts uzturvielu avots, jo satur magniju, cinku, dzelzi, kāliju, B1 vitamīnu, kalciju, E vitamīnu un augstas kvalitātes olbaltumvielas.

Zeltaini cepumi ir viens no garšīgākajiem veidiem, kā izmantot auzu pārslu labās īpašības organisma "pavasara tīrīšanai". Lai veselīgo našķi nepārvērstu kaloriju bumbā, samazini pievienojamā cukura daudzumu. Un atceries, ka ar 2-3 cepumiem būs gana, lai remdētu izsalkumu – pārējos aizvākojamā trauciņā labāk atstāj galda atvilktnē pārējām nedēļas dienām.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka