Foto: Shutterstock
Ja kalendārs un svētki piespēlējuši nedēļas nogali, kas ilgst četras dienas, vērts sevi un mājiniekus garšīgi palutināt. Neatkarīgi no tā, vai atpūtīsies mājās vai dosies kādā garākā pastaigā, vienmēr var līdzi paņemt paša gatavotu plātsmaizīti. Lūk, 10 receptes no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas, kas iedvesmos gatavot!

Gardas plātsmaizes izdosies kā no vienkāršas mīklas, tā gaisīgas kefīra mīklas, kurā īpaši jauki iegrims rabarberu un citu augļu gabaliņi. Tāpat nesmādē saldētās ogas un pārber mīklas kārtu ar tām. Bet, ja ir vēlme eksperimentēt, noteikti izmanto ievārījumu vai, piemēram, citronu krēmu. Turklāt plātsmaize būs īpaši apetītlīga, ja pārkaisīsi to ar drumstalām, kas gatavotas no auksta sviesta, cukura un miltiem. Lai garšīgi!

Vienkāršā drumstalkūka ar upenēm no saldētavas krājumiem

Foto: DELFI

Ja tā padomā, tad saldētavas tīrīšana ir visai patīkama nodarbe, ja pēc tās seko kaut kā garda pagatavošana. Šajā gadījumā upenes, kas tā arī lielāko daļu ziemas glabājās neskartas, nu gardu uzmanību izpelnas plātsmaizē. Vienkārši un garšīgi – vai vajag vēl kādu iemeslu receptes izmēģināšanai?

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām

Foto: Privātais arhīvs

"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma un upeņu plātsmaize

Foto: Shutterstock

Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Citronu krēma plātsmaize ar drupačām

Foto: Shutterstock

Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.

Lasīt vairāk

Dateļu un ābolu drumstalkūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.

Lasīt vairāk

Ātrā banānu plātsmaize

Foto: Shutterstock

Salds našķis kārumniekiem - ātrā banānu plātsmaize.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.

Lasīt vairāk

Melleņu brokastu plātsmaize

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gadījumā, ja brīvdienu brokastīs vēlies baudīt ko gardāku par ierastajām pankūkām, izmēģini recepti, kas atsauks atmiņā pie vecvecākiem pavadītās sestdienas bērnībā.

Lasīt vairāk

Citronu plātsmaize ar vaniļu

"Mana februāra garša pilnīgi noteikti ir salda, kopš salīdzinoši neseniem laikiem Valentīna dienas kūkas un šokolādes, kopš bērnības - Meteņu pankūkas (augu jauktajā ģimenē un vecmāmiņa mācīja godāt senas tradīcijas), bet pēc tam - lielais Gavēnis līdz pat Lieldienām. Februāra recepšu konkursā gribu piedalīties ar citronu plātsmaizi, ko iemīlēju, ciemojoties pie draugiem Amerikā," savā konkursa pieteikumā raksta Anna.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!