Plaucētās mīklas pagatavošana nudien ir māksla, kuru ir vērts izkopt. Tam, protams, ir vajadzīgi treniņi virtuvē, kas, būsim atklāti, ir diezgan patīkams prieks, jo gatavošanas centieni vainagojas garšīgā rezultātā. Lai apgūtu plaucētās mīklas pagatavošanu, nav jāgaida ne mirkli – atliek vien ķerties klāt un uzmeistarot kaut ko no mūsu 12 atlasītajām receptēm jums!
Saldumu cienītāji un eklēru mīļotāji būs sajūsmā par šokolādes eklēriem, kas pildīti ar olu, biezpiena vai kādu citu krēmu. Bet jaunu garšu meklētāji var pamēģināt pagatavot eklērus, kas pildīti ar marcipānu. Un kur nu vēl bez vēja kūkām! Bet tiem, kuriem viss saldais nudien neiet pie sirds, iesakām pagatavot siera mīklas bumbiņas gužēr vai šarmanto plaucētās mīklas uzkodu, kurā paslēpies kūpināts lasis un dillītes. Lai garšīgi!
Plaucētā mīkla
Plaucētā mīkla gan saldajiem, gan sāļajiem izstrādājumiem.
Kārdinošie plaucētās mīklas gredzeni ar šokolādes krēmu un zemenēm
Grēcīgi gards plaucētās mīklas našķis, kas pildīts ar saldu šokolādes krēmu un zemeņu šķēlītēm. Pa virsu kraukšķīgajai mīklai uzbārstītās mandeļu skaidiņas un pūdercukurs pāršķeltai vēja kūkai līdzīgo gardumu padarīs izcili pievilcīgu. Šokolāde un zemenes tomēr ir garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.
Kūpināta laša un diļļu plaucētās mīklas uzkoda
Franču virtuves klasika – Onorē kūka
Fotorecepte: Šokolādes eklēri
Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!
Spāņu čurros cepumiņi
Brīnišķīgs kārums, kuru tradicionāli pasniedz ar šokolādes mērci. Klasiskos čurros cepumus vāra eļļā, bet figūrai draudzīgāk būs, ja tos ceps cepeškrāsnī.
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu
Apsnigušās vēja kūkas ar banānu krēmu
Foto recepte: Eklēri ar biezpiena krēmu
Vienurīt pamodos ar skaidru domu - gribu eklērus. Pašceptus. Taču te bija viena neliela problēma. Man mājās nebija konditorejas šprice, jo iepriekšējā reizē es sabeidzu šprici un arī pašus eklērus. Iedvesmojoši vai ne? Bet nolēmu noriskēt. Uz akciju nopirku vienreizlietojamās konditorejas tūtas. Tā teikt - kas būs, būs. Un kā testētājus, pieaicināju draugu ģimeni. Galarezultāts pazuda nepilnās piecās minūtēs... laikam bija garšīgi!
Vējakūkas
Gaisīgās un gardās vējakūkas.
Plaucētās mīklas siera bumbiņas - 'gužēr'
Franču virtuves klasika - gužēr cepumiņi. Viegla, pikanta un patīkama uzkoda, pļāpājot ar draugiem pie vīna glāzes. Siera bumbiņām, salīdzinot ar citām uzkodām, ir liela priekšrocība. Tās var sagatavot iepriekšējā dienā un pirms ierodas viesi sasildīt cepeškrāsnī. Ar tām ērti arī doties ciemos. Tām vienmēr ir piekrišana. No šī mīklas daudzuma sanāks 30 siera bumbiņas.