Foto: ES2015.LV / Publicitātes foto / F64 / AFP/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Ceturtdien Latvijā ieradušās vairākas augstas ārvalstu amatpersonas - Eiropadomes priekšsēdētājs
Donalds Tusks
,
Eiropas Komisijas
priekšsēdētājs
Žans Klods Junkers
, Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 8.janvārī, deviņgadīgais Dāvis ar mammu veiksmīgi atgriezies Latvijā no ārstēšanās ASV, Filadelfijas klīnikā, kur uzturējās kopš pagājušā gada decembra vidus. Dāvis pēc tālā lidojuma jūtas labi, portālu "Cālis.lv" informēja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Abi joprojām bēguļojošie aizdomās turamie par trešdienas slaktiņu franču satīras žurnāla redakcijā, pamanīti uz ziemeļiem no
Parīzes
, Pikardijas reģionā netālu no Vilērkotretas uz autoceļa N2, ziņo "Le Parisien".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Ik dienu Latvijā tikai 4% no visiem interneta lietotājiem raksta komentārus ziņu portālos, savukārt agresīvais komentētājs nav 'vidējais latvietis', bet gan īpašs cilvēks, kas atspoguļo īpatnējas sabiedrības viedokli, kura nav atrauta no visas pārējās sabiedrības. Bieži agresīvais komentētājs ir vīrietis ar pamatizglītību vecumā ap 30 gadiem vai vecāks par 50 gadiem, kas ir radikāli un dusmīgi noskaņots, secinājuši pašmāju pētnieki.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers ceturtdien, 8.janvarī, Rīgā paziņoja par papildu makrofinansiālo palīdzību Ukrainai 1,8 miljardu eiro apmērā.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Slēdzot filiāles vairākās Latvijas pilsētās, "
SEB banka
" atlaidīs apmēram 50 darbinieku, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas projektu vadītāja Anna Vilsone.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Ziemeļkoreja
esot izstrādājusi plānu iebrukumam Dienvidkorejā, kas prasītu ne vairāk kā nedēļu, bet
Dienvidkorejas
pretošanās un ASV pretuzbrukuma gadījumā Ziemeļkoreja esot gatava ieņemt pussalas dienvidus 15 dienās, ceturtdien vēsta Dienvidkorejas laikraksts "Korea JoongAng Daily".

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Nezināmi uzbrucēji
Sīrijas
austrumu pilsētā Mejādīnā nolaupījuši radikālā grupējuma "
Islāma valsts
" reliģiskās policijas locekļus, ziņo raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz aktīvistu grupas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" informāciju.

Lasīt vairāk

Foto: © Thais Vanderheyden
Beļģu māksliniece Taisa Vanderhaidena (Thaïs Vanderheyden) izdevusi bērnu grāmatu, kurā ilustrējusi glezniecības klasiķu darbus, pārveidojot tos bērniem interesantākā versijā.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien, 8. janvārī, 80. jubileju atzīmētu "rokenrola karalis" Elviss Preslijs.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 6. janvārī, "
BMW
Group" un "Inchcape BM Auto" kā oficiālais Latvijas prezidentūras
Eiropas Savienības
Padomē autotransporta pakalpojumu nodrošinātājs nodeva prezidentūras rīcībā 230 automobiļus.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (
NHL
)
Zvaigžņu spēles
balsojums bija godīgs un nav nekāda pamata uzskatīt, ka rezultāti ir nekorekti, paziņojis galvenais NHL mārketinga biroja pārstāvis Braiens Dženings.

Lasīt vairāk

ULEB Eiropas kausa izcīņas spēlē starp "Banvit Bandirma" un "Buducnost" komandām laukumā izskrēja spēles apmeklētājs, un bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Ērls Roulends viņu nekavējoties neitralizēja.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Dobeles slimnīcas Dzemdību nodaļā gadā vidēji tiek pieņemtas ap 3% no visām valstī reģistrētajām dzemdībām. Kāpēc uzmanība tiek pievērsta šai salīdzinoši nelielajai Zemgales pilsētas slimnīcai? Tādēļ, ka portāla "Cālis.lv" forumā aktualizējusies tēma par to, kā notiek dzemdības tieši Dobelē. Turklāt šā gada laikā iecerēts "aplūkot" iespējami daudz dzemdību vietu visā Latvijā, jo biežāk plašāk tiek apspriestas galvaspilsētā esošās dzemdību iestādes. Šoreiz māmiņu pieredzes stāsti par dzemdībām Dobelē, kā arī nedaudz statistikas datu.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Lai iegūtu slaidu vēderu, ne vienmēr jāievēro striktas diētas un jānoslogo sevi ar smagiem treniņiem. Reizēm var palīdzēt arī gluži vienkārša pāris ikdienišķu ieradumu maiņa. Šai sakarā ārvalstu eksperti sniedz ieteikumus, kā atvieglot ceļu uz slaida vidukļa iegūšanu!

Lasīt vairāk

Aizvadītā gada nogalē
Jēkabpils
Mežaparkā darbu uzsāka vissezonas kameršļūkšanas trase. Tā klāta ar īpašu segumu, kas atļauj to izmantot visos gadalaikos. Latvijā ir tikai trīs šāda veida trases.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!