Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pagājis salīdzinoši īss laiks, kopš apcietināts bijušais kriptovalūtu magnāts, biržas FTX dibinātājs Sems Benkmens-Frīds. Taču viņš cietumā iemācījies jaunu prasmi – kā strādā Ņujorkas Metropolitēna aizturēšanas centra ekonomiskā sistēma, raksta "Business Insider".

Pēdējā laikā, gaidot sodu septiņās epizodēs tostarp par krāpšanos un sazvērestībām naudas atmazgāšanas nolūkā, viņš bijis aizņemts, mainot pārtikas preces pret pakalpojumiem.

Jaunais matu griezums, ar kādu viņš redzēts Ņujorkas tiesas zālēs, ir, pateicoties kādam ieslodzītajam. Kāda anonīma persona "The Wall Street Journal" pastāstījusi, ka viņš par šo pakalpojumu norēķinājies ar makrelēm – zivīm, ko ieslodzītie izmanto kā valūtu.

Nav nekāds pārsteigums, ka Benkmens-Frīds ātri sapratis tirdzniecības sistēmu un māk izvēlēties atbilstošās preces. Lielu daļu savas karjeras viņš ir bijis profesionāls brokeris. 2013. gadā viņš pirmo reizi stažējās "Jane Street Capital", bet 2017. gadā dibināja savu kriptovalūtu tirdzniecības uzņēmumu "Alameda Research". Gadu vēlāk viņš izdomāja, kā pārskaitīt "Bitcoinus" starp ASV un Japānas tirgiem.

Zivis, ko ieslodzīto vidū dēvē par "macks", federālajos cietumos ir iecienīta valūta jau kopš 2004. gada, pēc cigarešu aizliegšanas.

Zivju piegādātājs "Global Source Marketing" žurnālam "Journal" 2008. gadā atzina, ka šī tendence kļuvusi tik populāra, ka uzņēmums jūt augošo pieprasījumu.

Vairāk par Semu Benkmenu-Frīdu un viņa pārkāpumiem iespējams izlasīt publikācijās Gribēja kā labāk, sanāca pretēji. Kriptovalūtu prinča tiesas prāva rit pilnā sparā un Ģimenes bizness. 'Kriptokaraļa' vecāki apsūdzēti par miljoniem dolāru piesavināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!