Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi

Ir svarīgi internetā izteikt savu viedokli. Par visu un vienmēr. Diemžēl sociālie pētījumi ir pierādījuši, ka ne vienmēr internetā izteiktais viedoklis ir objektīvs un uzticams. Tā kā arī mēs esam pazīstami ar datoriem un mēdzam šad tad iemest acis kādā komentāru sadaļā, esam apkopojuši dažus klasiskākos interneta komentētāju tipus.
Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
1
Interneta uzvarētāji. Cilvēki, kuru brīvā laika kapacitāte ir atļāvusi izlasīt pilnīgi visu globālo tīmekli, tāpēc viņi zem katra raksta atstās komentāru, norādot, cik veca informācija tā ir, un visās normālās valstīs šis temats jau sen esot apskatīts.
AP/Scanpix
Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
2
Nerealizējušies politologi - komentētāji, kuri vienmēr lieliski orientējas visos politiskajos procesos, zina, kurš ir korumpēts, negodīgs un nopirkts, taču kaut kāda iemesla pēc viņi ar savu informāciju nedalās nekur tālāk par anonīmo komentāru sadaļu.
LETA


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
3
Brīvās runas cīnītāji - cilvēki, kuri uzskata, ka aiz katra raksta slēpjas neskaitāmas konspirācijas teorijas, iluminātu grupējumi un administratoru centieni panākt, lai tieši viņa nestā patiesības gaisma neieraudzītu pasauli. Komentārā visbiežāk norāda uz to, ka viņa viedoklis regulāri tiek cenzēts. Un ne jau tāpēc, ka tas saturētu necenzētu leksiku vai aicinātu uz radikālu rīcību.
AP/Scanpix


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
4
Pašpasludinātie viedokļu līderi - iespējams, viņam ir neliela čupiņa sekotāju tviterī, varbūt pat vēl labāk - savs blogs. Šis lietotāju tips ar augstāko atbildības sajūtu pret ‘saviem faniem’ mēdz ‘ar cietu un profesionālu seju’ dalīties viedoklī par visu. Diemžēl ‘par visu’ vienmēr nevar būt lietas kursā, tāpēc arī viņa komentāri bieži vien ir ļoti virspusēji un balstīti uz aptuvenām tā brīža emocijām.
AFP/Scanpix


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
5
Skolotāji. Šie ir cilvēki - perfekcionisti, kuri veltīs katru savu brīvo sekundi, lai atrastu tekstā kādu drukas kļūdu vai tehnisku brāķi, ko pagodināt ar komentāru, ietverot necenzētu vai sarkastisku izklāstu, cik ļoti neizglītots cilvēks šo darbu ir darinājis.
RIA Novosti/Scanpix


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
6
Sabiedrības grupu dalītāji - komentētāji, kuri ļoti skaidri ir sadalījuši tautu pēc nacionalitātes, ādas krāsas, orientācijas un citiem parametriem. Klasiskākie komentāri tiek ģenerēti pēc uzbūves: ‘MAN IR APNICIS KA MANI APSPIEŽ (ievietot jebkuru rasi/tautību/u.c.) MUMS BEIDZOT IR JACINAS PAR SAVAM TIESIBAM’.
RIA Novosti/Scanpix


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
7
Kliedzēji. Tie, kuri uzskata, ka viņu komentārs būs skaidrāk salasāms, ja tas pilnībā tiks rakstīts ar lielajiem burtiem. Diemžēl ‘shift’ taustiņa nepārtrauktā turēšana bieži vien paredz, ka tekstā tiks aizmirsts par diakritiskajām zīmēm.
AP/Scanpix


Astoņi klasiski interneta komentētāju tipi
8
Cilvēki ar argumentētu viedokli, kuri izsaka savas domas neaizskarot citus un neaicinot uz vardarbību. Arī kritika ir pamatota, loģiska un galu galā var just, ka viņi ir izglītoti cilvēki, kuri apzinās cilvēku dažādību un ir ieinteresēti izklāstīt savas domas, reizē pieņemot citus viedokļus. Šo komentētāju tipu varētu pielīdzināt krītošai zvaigznei - tas nav nekas pārdabisks, taču tajās retajās reizēs, kad tiek novērots, par to ir jāpriecājas un jāizbauda.
PantherMedia/Scanpix
Pasaules lētākie zināmie logo Pasaules lētākie zināmie logo   (3)
Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika Ugunsgrēka mulsinošā un apšaubāmā loģika   (15)
Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus   (19)
Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā   (6)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.