Interesanti koka suvenīri Latvijā

Dodoties apciemot draugus ārzemēs, vienmēr domājam par suvenīriem, ko uzdāvināt kā atgādinājumu par Latviju. Tā kā viena no mūsu valsts bagātībām ir mežs, koka suvenīri ir tie, kas vēsta par Latviju vairāk, nekā no citiem materiāliem gatavotie. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar interesantiem suvenīriem no koka, kurus ir patīkami gan saņemt, gan dāvināt.
Interesanti koka suvenīri Latvijā
1
Glāžu un krūžu paliktnītis no koka. Tiem, kam vakarā mājās nesteidzīgi patīk baudīt tēju vai citu dzērienu, noteikti patiks krūžu un glāžu paliktnīši no koka, kas kalpo gan kā saudzīgs galda virsmas aizsargs, gan kā gaumīgs interjera papildinājums ar dažādiem ornamentiem. Skaistos un interesantos kokgriezumus paliktnīšos novērtēs kā paši mājinieki, tā viesi.
8 Trees


Interesanti koka suvenīri Latvijā
2
Siguldas spieķītis. Šis ir pasaulē unikāls suvenīrs. Spieķu darināšanas amatam Siguldas apkārtnē ir vairāk nekā 200 gadu ilga vēsture. Agrāk spieķīši bijuši vienkārši, bez rotājumiem, taču nu jau tie ir dažādās krāsās, ar latviešu etnogrāfiskajām rakstu zīmēm un pilsētas nosaukumu. Šāds suvenīrs ir lielisks, ja nepieciešams atgādināt par skaisto Vidzemes pērli – Siguldu.
latvijaiuntautai.weebly.com


Interesanti koka suvenīri Latvijā
3
Koka kaste vīnam. Vīns bieži vien tiek iegādāts kā suvenīrs, tāpēc īpaši ir domāts par to, kā vīnu skaisti iesaiņot un droši pārvadāt. Koka vīna kaste ar tradicionālajām latvju rakstu zīmēm būs dāvana ilglaicīgai lietošanai, jo to varēs izmantot arī pēc vīna izlietošanas. Kvalitatīvs, gaumīgs, kā arī noderīgs suvenīrs ikvienai gaumei.
bungala.lv


Interesanti koka suvenīri Latvijā
4
Koka virtuves piederumi. Arvien iecienītāki ir kļuvuši suvenīri, kas ne tikai labi izskatās, bet ir arī praktiski pielietojami. Lielisks piemērs ir dažādi koka virtuves piederumi ar latvju rakstu zīmēm un pilsētu nosaukumiem, kas būs noderīgi ikvienā virtuvē. Tiem, kam patīk gatavot, pa prātam būs dažādas koka cepamlāpstiņas, karotes, piestiņas, koka dēlīši, kā arī bļodiņas, medus trauki un medus karotītes.
flickr.com/Kārlis Dambrāns


Interesanti koka suvenīri Latvijā
5
Etnogrāfisko zīmju piekariņi. Ārzemniekiem par Latviju atgādina arī etnogrāfiskās latvju rakstu zīmes, kas izveidotas kā interesanti piekariņi. Šāds suvenīrs kalpo gan kā atslēgu piekariņš, gan kā aksesuārs automašīnas salonā. Tā kā uz suvenīriem attēlotās latvju spēka zīmes katra simbolizē ko konkrētu – sniedz aizsardzību vai piesaista, piemēram, laimi – piekariņus nereti nēsā arī kā amuletus kaklā vai piekar pie jaundzimušo gultiņas. Lielākoties katrai šādai rakstu zīmei tiek pievienots apraksts, ko tā nozīmē, līdz ar to etnogrāfiskās latvju zīmes var piemērot katram individuāli.
8 Trees
Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības   (3)
Kur izstaigāt purvu sausām kājām Kur izstaigāt purvu sausām kājām   (1)
Rūpējies par vidi, nemēslojot dabā un šķirojot atkritumus Rūpējies par vidi, nemēslojot dabā un šķirojot atkritumus   (1)
Labas ziņas meža draugiem, sācies sulu laiks Labas ziņas meža draugiem, sācies sulu laiks   (2)
Ieskats piecās apburošās koka baznīcās Latvijā Ieskats piecās apburošās koka baznīcās Latvijā   (7)
Piecas īpaši gardas bērzu un kļavu sulu receptes Piecas īpaši gardas bērzu un kļavu sulu receptes   (1)
Sporto mežā: Sešas aktīvās atpūtas iespējas mežā Sporto mežā: Sešas aktīvās atpūtas iespējas mežā   (3)
Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm   (16)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.