Foto: Valsts policija

Valsts policija joprojām izmeklē Rīgas apgabaltiesas tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavību 2001. gadā, taču patlaban lietā aizdomās turēto personu nav, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Patlaban galvenā izvirzītā versija - slepkavība saistīta ar tiesneša profesionālo darbību, norādīja policijā.

2001. gadā Jāni Laukrozi ar vairākiem šāvieniem nošāva viņa mājas pagalmā Lāčplēša ielā. Tiesnesi nogalināja ar pašdarinātu pistoli ar klusinātāju, un notikuma vietā policija atrada lodes, patronu čaulītes un ieroci.

Likumsargi un prokuratūra tolaik uzsvēra, ka notikušais ir pasūtījuma slepkavība.

Lai arī pēc slepkavības policija atrada aculieciniekus, kuri, iespējams, redzēja slepkavu, un tika izveidots arī aizdomās turamā fotorobots, noziegumu pagaidām atklāt nav izdevies. Policija tolaik aizturēja arī iespējamo ieroča izgatavotāju, kā arī uzgāja virkni nelegālo ieroču kontrabandistu.

Tā laika valdība par izsludināja 10 000 latu lielu atlīdzību par palīdzību Laukrozes slepkavības atrisināšanā.

Īsi pēc slepkavības policija izvirzīja slepkavības versijas, norādot, ka slepkavība saistīta ar tiesneša profesionālo darbību vai notikusi kļūda slepkavības objektā, kā arī slepkavība, iespējams, var būt saistīta ar tiesneša ģimenes locekļu profesionālo darbību. Plašāk policija neskaidroja, ar kura Laukrozes radinieka profesionālo darbību tiek saistīta tiesneša slepkavība, kā arī nekomentēja toreiz presē izskanējušo informāciju, ka slepkavības iemesls varētu būt Laukrozes dēla darbs Satversmes aizsardzības birojā.

Rīgas apgabaltiesas kolēģijas priekšsēdētājs Laukroze nereti uzņēmās sarežģītāko krimināllietu izskatīšanu, kuras izsaukušas plašu rezonansi sabiedrībā. Viņš izskatījis krimināllietas pret narkotiku kontrabandā apsūdzētajiem Latvijas modeļu asociācijas vadītāju Dairu Silavu un Rolandu Prīvertu, Krievijas nacionālboļševikiem un īsi pirms nāves bija paredzējis izskatīt krimināllietu pret krāpšanā apsūdzēto uzņēmēju Armandu Stendzenieku.

Laukroze bija pirmais tiesnesis Latvijā, kas gājis bojā no noziedznieka rokas.

2016. gadā pēc atkārtotas apstiprināšanas amatā Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis intervijā "Ir" atzinis, ka viņam pašam visvairāk kremt tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavu neatrašana. "Tā lieta nav aizmirsta, tur vēl nav noilguma. Vienmēr ir jātic, ja esi strādājis, tad agri vai vēlu atradīsies risinājums," pirms aptuveni trim gadiem intervijā žurnālam atzina Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!