Foto: Shutterstock

Ministru kabinets pirmdien, 9. oktobrī, ārkārtas sēdē atbalstīja vairākus priekšlikumus izmaiņām nodokļos no 2024. gada, tostarp celt akcīzes nodokli alkoholam un cigaretēm, kā arī ieviest tā dēvēto "banku nodokli".

Grozījumi likumos ir iekļauti 2024. gada valsts budžeta pavadošo likumprojektu paketē. Lai tie stātos spēkā, gala vārds par likuma izmaiņām ir jāsaka Saeimai. Plānots, ka nodokļu izmaiņas stāsies spēkā 2024. gada 1. janvāri.

Veicot minētās izmaiņas valsts budžetā 2024. gadā papildus plānots iekasēt 162,9 miljonus eiro.

Pārskata akcīzes nodokļa likmes

Valdība atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus Akcīzes nodokļa likumā. Ar izmaiņām likumā plānots gūt papildu ieņēmumus valsts budžetā, lai nodrošinātu finansējuma pieaugumu valsts funkciju darbībai un ekonomikas attīstībai, un vienlaikus saglabātu konkurētspēju Baltijas reģionā, trīs gadu periodā no 2024. gada līdz 2026. gadam pakāpeniski paaugstinot akcīzes nodokļa likmes alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem, elektroniskajās smēķēšanas ierīcēs izmantojamam šķidrumam, elektroniskajās smēķēšanas ierīcēs izmantojamā šķidruma sagatavošanas sastāvdaļām, tabakas aizstājējproduktiem, kā arī atsevišķiem naftas produktiem, kurus izmanto speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!