Foto: Shutterstock
Tik karstu vasaru nebija paredzējuši ne gaišreģi, ne pieredzējušākie laika vērotāji. Svelme ir pieņēmusies spēkā tiktāl, ka nu jau pat daudzi pārliecināti karstummīļi priecātos par vismaz nelielu atelpu no ieilgušā karstuma viļņa. Tomēr laika prognoze sola, ka svelme turpināsies vēl vismaz nedēļu, tādēļ rosinām vasarīgos laikapstākļus izmantot savā labā, lai palutinātu sevi ar gardu desertu, kura sastāvā ir spirdzinoši vēss saldējums.

Lai katrs varētu atrast ko savām kulinārajām prasmēm un steidzamības pakāpei atbilstošu, sarūpējām 14 receptes. Pat iesācējiem būs pa spēkam mazāk kā pusstundas laikā pagatavot ceptus banānus, vienkāršo drumstalu kūku vai krāsnī ceptus ābolus – visi šie vienkāršie, bet gardie deserti garšos īpaši lieliski, pasniegti ar kūstošu plombīra saldējuma bumbu. Bet, ja virtuvē jūties kā zivs ūdenī, izmēģini spēkus, pagatavojot cepta saldējuma bumbas vai gardo kūku "Aļaska".

Lai labi garšo!

Kārtainā saldējuma kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Auksta un atsvaidzinoša kūka, kuru viegli pagatavot pašam – jāiegādājas vien lielais trauks ar piparmētru saldējumu un daži mazie vaniļas vai plombīra saldējumi, kuriem apkārt ir garda tumšā šokolāde. Pasniedz siltā svētku pēcpusdienā.

Lasīt vairāk

Cepts banāns ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Cepts banāns ar saldējumu - ātri pagatavojams, sanāks pat iesācējiem.

Lasīt vairāk

Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu

Foto: Shutterstock

Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!

Lasīt vairāk

Mājās gatavota ķiršu saldējuma kūka

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien pastaigājoties aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.

Lasīt vairāk

Cepti banāni ar kanēli un riekstiem

Foto: DELFI

Kad gribas kaut ko garšīgu, bet saldās kāres remdināšanai gluži kūku cept neceļas roka, vērts pagatavot šo izcili vieglo, bet bezgala gardo desertu!

Lasīt vairāk

Bezē saldējuma kūka 'Aļaska'

Foto: Shutterstock

Saldais ar pārsteigumu - bezē saldējuma kūka.

Lasīt vairāk

Ātrie ābolu virtuļi ar vaniļas saldējumu

Franču virtuvē iecienīto gardo ābolu virtuļu recepte, kas aizņems tikai nepilnu pusstundiņu.

Lasīt vairāk

Cepts saldējums ar ogu mērci

Foto: DELFI

Cepts saldējums – kaut ko tik šķietami nesavienojamu var baudīt tikai restorānā, noteikti nodomā ne viens vien pēc virsraksta izlasīšanas. Tomēr receptes izmēģinātāji atzīs, ka tas itin nemaz nav tik sarežģīti. Atliek vien vadīties pēc norādēm, pacietīgi gatavot un tad kāru muti baudīt šo gardumu, kas, brīdinu, tiks apēsts vairāk, nekā plānots.

Lasīt vairāk

Ātrais ogu krambls - drumstalu deserts

Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.

Lasīt vairāk

Mandeļu drumstalu ogu kūka

Klāt vasara - skaistākais ogu laiks! Izmanto sava dārza veltes šai kūkā, kas ir arī veselīga, ne tikai garda, jo drumstalu pagatavošanai izmantotas mandeles.

Lasīt vairāk

Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Vēdekļa izskatā var izcept ne tikai kartupeļus – pamēģini arī šādi pagatavot lielus ābolus. Apkaisi tos ar kanēli un pārlej ar sviestiņu, lai gardāki. Bet, kad gatavi, pasniedz ar aukstu saldējumu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Vafeļu konusi ar mājās gatavotu saldējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgs ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!