Foto: Shutterstock
Svētdienas ir tās dienas, kurās virtuvē nemitīgi jāvirmo tikko pagatavota ēdiena smaržai. Tā kā viena no lietām, kas iedvesmo gatavot ir tas, kādi laikapstākļi valda ārā, šodienas misija ir pavisam skaidra. Siltiem un ļoti saldiem desertiem būs būt! Tāpēc iedvesmojies no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas un piesildi ēdāju punčus pēc izdauzīšanās pa sniega kupenām ar ko siltu un ļoti kārdinošu.

Silto desertu burvība ir tā, ka tie ir ļoti aromātiski – tikko no krāsns izņemts sacepums, kūciņas vai pannā apcepti banāni liks degunam pacelties smaržas virzienā un siekalām saskriet mutē. Karsts šokolādes fondants, gaisīgs suflē vai maizes pudiņš ar biezpienu – atliek vien izvēlēties, uzsildīt krāsni un ķerties pie gatavošanas. Bet, ja ko saldu kārojas dikti steidzīgi, vienmēr var izlīdzēties ar medainiem banāniem, kas pasniegti ar kādu saldējuma bumbu. Lai garšīga brīvdiena!

Grēcīgā šokolādes lavas kūka jeb fondants ar brendiju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karsta šokolādes kūka ar kārdinošu pildījumu – lavu. Pasniedz kūciņas uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr pildījums vēl silts. Pats jaukākais – šajā receptē netiek izmantoti milti.

Lasīt vairāk

Šokolādes lavas kūka ar karameļu mērces pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pēc šīs receptes nobaudīšanas, šokolādes lavas kūka noteikti kļūs par tavu iecienītāko grēcīgo desertu. Tās vidū paslēptā karameļu lava būs gaidīts un patīkams pārsteigums.

Lasīt vairāk

Sulīgie mafini ar upenēm no saldētavas

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu ko tādu, kam ikdienā neatliek laika. Šie sulīgie mafini ar skābajām ogām uz kārā zoba labi garšos tējas pauzē vai noderēs saldam noslēgumam kādā nesteidzīgā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Šokolādes lavas kūka bez miltiem, cepta krūzītē

Foto: Shutterstock

Grēcīgi garda šokolādes kūka, kurai vidū joprojām plūstoša šokolāde. Lavas kūkas parasti pasniedz izņemtas no formiņām un uzliktas uz šķīvīša. Bet tās var cept jebkurās glītās kafijas krūzītēs un pasniegt uzreiz pēc gatavošanas. Turklāt šādā veidā var izcept kūciņas pilnīgi bez miltiem.

Lasīt vairāk

Maizes sacepums jeb pudiņš ar biezpienu un mellenēm

Garšīgs veids kā izlietot ne vien maizes kastē aizķērušos čabatas kukulīti, bet arī saldētavā esošās ogas. Vienkāršs, ātrs un kārdinošs biezpiena un maizes sacepums ar ogām.

Lasīt vairāk

Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Vēdekļa izskatā var izcept ne tikai kartupeļus – pamēģini arī šādi pagatavot lielus ābolus. Apkaisi tos ar kanēli un pārlej ar sviestiņu, lai gardāki. Bet, kad gatavi, pasniedz ar aukstu saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti banāni ar kanēli un riekstiem

Foto: DELFI

Kad gribas kaut ko garšīgu, bet saldās kāres remdināšanai gluži kūku cept neceļas roka, vērts pagatavot šo izcili vieglo, bet bezgala gardo desertu!

Lasīt vairāk

Banāni tempuras mīklā ar banānu krēmu no Artūra Taškāna

Foto: DELFI

Gards un grēcīgs deserts – banāna gabaliņi, fritēti gaisīgajā tempuras mīklā, kas pasniegti ar maigu un nedaudz skābenu banānu un citrusu krēmu un izkausētu šokolādi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas un kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns.

Lasīt vairāk

Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.

Lasīt vairāk

Klasiskais šokolādes suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.

Lasīt vairāk

'Šarlotka' jeb ābolu kūka ar rozīnīti

Foto: Publicitātes attēls

Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!