Silto desertu burvība ir tā, ka tie ir ļoti aromātiski – tikko no krāsns izņemts sacepums, kūciņas vai pannā apcepti banāni liks degunam pacelties smaržas virzienā un siekalām saskriet mutē. Karsts šokolādes fondants, gaisīgs suflē vai maizes pudiņš ar biezpienu – atliek vien izvēlēties, uzsildīt krāsni un ķerties pie gatavošanas. Bet, ja ko saldu kārojas dikti steidzīgi, vienmēr var izlīdzēties ar medainiem banāniem, kas pasniegti ar kādu saldējuma bumbu. Lai garšīga brīvdiena!
Grēcīgā šokolādes lavas kūka jeb fondants ar brendiju
Karsta šokolādes kūka ar kārdinošu pildījumu – lavu. Pasniedz kūciņas uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr pildījums vēl silts. Pats jaukākais – šajā receptē netiek izmantoti milti.
Šokolādes lavas kūka ar karameļu mērces pildījumu
Pēc šīs receptes nobaudīšanas, šokolādes lavas kūka noteikti kļūs par tavu iecienītāko grēcīgo desertu. Tās vidū paslēptā karameļu lava būs gaidīts un patīkams pārsteigums.
Sulīgie mafini ar upenēm no saldētavas
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu ko tādu, kam ikdienā neatliek laika. Šie sulīgie mafini ar skābajām ogām uz kārā zoba labi garšos tējas pauzē vai noderēs saldam noslēgumam kādā nesteidzīgā ēdienreizē.
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.
Šokolādes lavas kūka bez miltiem, cepta krūzītē
Grēcīgi garda šokolādes kūka, kurai vidū joprojām plūstoša šokolāde. Lavas kūkas parasti pasniedz izņemtas no formiņām un uzliktas uz šķīvīša. Bet tās var cept jebkurās glītās kafijas krūzītēs un pasniegt uzreiz pēc gatavošanas. Turklāt šādā veidā var izcept kūciņas pilnīgi bez miltiem.
Maizes sacepums jeb pudiņš ar biezpienu un mellenēm
Garšīgs veids kā izlietot ne vien maizes kastē aizķērušos čabatas kukulīti, bet arī saldētavā esošās ogas. Vienkāršs, ātrs un kārdinošs biezpiena un maizes sacepums ar ogām.
Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu
Vēdekļa izskatā var izcept ne tikai kartupeļus – pamēģini arī šādi pagatavot lielus ābolus. Apkaisi tos ar kanēli un pārlej ar sviestiņu, lai gardāki. Bet, kad gatavi, pasniedz ar aukstu saldējumu.
Cepti banāni ar kanēli un riekstiem
Kad gribas kaut ko garšīgu, bet saldās kāres remdināšanai gluži kūku cept neceļas roka, vērts pagatavot šo izcili vieglo, bet bezgala gardo desertu!
Banāni tempuras mīklā ar banānu krēmu no Artūra Taškāna
Gards un grēcīgs deserts – banāna gabaliņi, fritēti gaisīgajā tempuras mīklā, kas pasniegti ar maigu un nedaudz skābenu banānu un citrusu krēmu un izkausētu šokolādi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas un kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns.
Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'
Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.
Klasiskais šokolādes suflē
Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.
'Šarlotka' jeb ābolu kūka ar rozīnīti
Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.