Pavasarīgās krēmzupas gatavo no produktiem, kas liek pasapņot par svaigajām veltēm, kas sagaidīs pavisam drīz. Piemēram, brokoļiem, spinātiem, zaļajiem zirnīšiem – no tiem zupas sanāks īpaši košas un zaļas. Tāpat klāt vari pielikt kādu kraukšķīgu ābolu, ziedkāpostu vai selerijas. Turklāt tik nepieciešamo vitamīnu devu iegūsi arī no bietēm, tāpēc noteikti pamēģini boršču krēmzupas veidolā.
Krāsainajām zupām pievieno kādu saujiņu svaigu dīgstu, piemēram, zirņu. Tāpat vari neskopoties ar grauzdiņiem vai sieru – arī šīs sastāvdaļas piedienas jebkurai krēmzupai, ne tikai ķirbju. Bet, ja vēlies vēl kādu veselīgu piedevu, tad droši vari iztikt vien ar kādu karoti apgrauzdētu sēkliņu. Lai garšīgi!
Ziedkāpostu un pastinaku krēmzupa
Sātīga ziedkāpostu un pastinaku krēmzupa ar atspirdzinošu devu citrona. Ja zupu vēlies asāku, tai var pievienot arī čili.
Vienkāršā zaļo zirnīšu krēmzupa
Garšīgu zupu iespējams pagatavot arī vien no dažām sastāvdaļām. Šai vienkāršajai zirnīšu krēmzupai vajadzēs tikai zaļos zirņus, sīpolu, mazliet garšvielu un buljonu.
Brokoļu un ābolu krēmzupa ar pētersīļiem
Patīkami maiga un vitamīniem bagāta brokoļu un ābolu krēmzupa, ar kuru mieloties reizēs, kad gribas ko vieglu. Gatavo zupu var pasniegt tāpat, vai pievienot sēkliņas vai grauzdiņus.
Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu
Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
Cukīni un avokado krēmzupa ar kazas sieru
Esmu pārliecināta, ka neko tādu no cukīni nebūsiet gaidījuši! Ļoti krēmīga un maiga zupa ar patīkamu kazas siera garšu. Ja gribās vieglāku zupiņu, var gatavot arī bez avokado, joprojām būs garšīgi!
Citādāks borščs ar kazas siera maizītēm
Divas burvīgas receptes vienā – krēmīgs biešu borščs, kas pagatavots krēmzupas formā, un gardajai maltītei klāt trauslas kazas siera maizītes. Sasildīs gan pusdienās, gan vakariņās.
Seleriju krēmzupa ar popkorna mežģīni
Piedaloties BioLoģiski.lv rīkotajā lielajā bioloģiskās zupas vārīšanas epopejā, Vegus.lv autore un veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase, piegāja lietai no otras puses - nevis recepte un tad skriešana pa veikaliem, meklējot vajadzīgās sastāvdaļas, bet vispirms apstaigāja veikalus, izpētīja, ko bioloģisku tur var dabūt, ko ne, un tad nolēma, kādu zupu vārīt. Tādejādi iepirkšanās bija pilnīgs relax - vēsā mierā daži simti metru pa Brīvības ielu, un viss vajadzīgais jau groziņā.
Pavasarīgā brokoļu un spinātu zupa ar redīsu dīgstiem un sieru
Brokoļi, spināti, nedaudz sīpolu un selerijas sakne - to visu papildinot ar svaigiem redīsu dīgstiem, var sanākt ļoti pavasarīga zupa. Recepti iesaka Agnese Kvedere.
Brokoļu biezzupa ar mājas sieru
Brokoļu biezzupa ar mājas sieru, kas garšos arī bērniem.
Zirņu un sīpolloku krēmzupa
Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.