Foto: Shutterstock
Austiņas, desu, zosu kājiņas vai kartupeļus var baudīt arī kā desertu, ja vien desu gatavo no kukurūzas nūjiņām un īrisa konfektēm, austiņas un zosu kājiņas – no kraukšķīgas mīklas, bet saldus cepumu masas "kartupeļus" apviļā kakao pulverī.

Pārskatot "Tasty" arhīvu, ar smaidu sejā secinājām, ka daudziem saldajiem našķiem ir visai neparasti nosaukumi, tādēļ šoreiz nolēmām izveidot saldo kārumu izlasi, atsaucot atmiņā mūsu bērnības garšas. Cukurotās zosu kājiņas vai kaķu mēlītes varēsi kāri grauzt, piedzerot kādu tējas tasi. Bet saldās "desas" un "kartupeļi" būs pateicīgs kārums, ko sagatavot visai īsā laikā, lai brīvdienu nedēļas noslēgumā palutinātu bērneļus, kuriem jau rīt jāatgriežas skolas solā.

Ja arī tu atceries kādu gardu recepti ar neparastu nosaukumu, neturi sveci zem pūra, bet dalies ar recepti komentāros.

Lai labi garšo!

Cepumi 'Kaķu mēlītes'

Foto: Shutterstock

"Kaķu mēlītes" ir īstena vācu cepumu klasika. Šie vienkāršie cepumiņi būs lielisks našķis pie tējas vai kafijas tases.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'austiņas'

Foto: Shutterstock

Gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.

Lasīt vairāk

Saldie dāmu 'pirkstiņi'

Foto: Shutterstock

Pirkstiņi - cepumiņi ikdienai un svētku galdam.

Lasīt vairāk

Saldā šokolādes 'desa'

Foto: Shutterstock

Saldā šokolādes "desa" jeb "Melnā "kaka"", nosaukums, ko šim portāla "Cālis.lv" lietotājas, receptes autores "rose" mājās iecienītajam našķim neparastā izskata dēļ piešķīruši mazie kārumnieki, ir rulete, kura lieliski garšo no rīta kopā ar kafiju vai tēju.

Lasīt vairāk

Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

Lasīt vairāk

Bērnības kūka - saldais 'kartupelis'

Foto: Shutterstock

Saldās bērnības klasika - kūciņas 'kartupelis'. Tās ēdot vienmēr nosmērējās rokas un mute, bet seju rotāja laimīgi apmierināts smaids. Pagatavo un noskaidro, vai tā vēl arvien garšo tikpat lieliski, kā tavās atmiņās.

Lasīt vairāk

'Skudru pūznis' ar kondensēto pienu

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams našķis - "Skudru pūznis" ar kondensēto pienu.

Lasīt vairāk

Saldā šokolādes 'desa' ar marmelādi un riekstiem

Foto: DELFI

Ziemassvētki arī mūsmājās ir laiks, kad atminamies bērnības garšas un galdā ceļam ēdienus, ko varbūt pārējā gada laikā nemaz nekārojas. Viens no tiem ir saldā desa, kas laikā, kad biežāk cepam dažādas kūkas, bija nepelnīti aizmirsta vērtība.

Lasīt vairāk

Cukurotie biezpiena trīsstūrīši – 'zosu kājiņas'

Foto: mosfood

Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.

Lasīt vairāk

Cepumu 'Sēnītes' vai 'Vāverītes' mīkla

Foto: Shutterstock

Gardās "Sēnītes" vai "Vāverītes" ir cepumi, kurus ar sentimentu atceramies vēl no pavisam agras bērnības. Jau tolaik tiem bija īpaša vērtība, jo ne visām saimniecēm mājās bija smagā sēnīšu vai vāverīšu cepamforma - īpašs veidojums, ar kuru vajadzēja rīkoties ļoti uzmanīgi, jo cepumi tika gatavoti nevis cepeškrāsnī, bet uz gāzes plīts riņķa. Šo bērnības garšu atmiņā iespējams atsaukt arī tagad - ja paveicies kādā krāmu tirdziņā vai vecmāmiņas pieliekamajā uziet cepamformu! Recepte no portāla "Cālis.lv" virtuves foruma krājumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!