Foto: Shutterstock
Kaut gan ierasts, ka tradicionāla brokastu sastāvdaļa ir zeltaini sacepts bekons, bet arī sulīgs šķiņķis, kas sagriezts plānās šķēlītēs, ir lielisks nesteidzīga brīvdienu rīta cēliena kompanjons. To var izmantot ne vien dažādu apetītlīgu karstmaizīšu un sviestmaižu gatavošanai, bet arī pildīt pankūkās vai, papildinot ar sieru, mērci un dārzeņiem, ierullēt lavašā. Šķiņķa kubiņi būs lielisks papildinājums arī sātīgai brokastu omletei, sulīgiem sāļajiem kēksiņiem vai ātri pagatavojamiem salātiem.

Lai darbi virtuvē ritētu raitāk, izvēlies jau sagrieztas šķiņķa šķēlītes iepakojumā vai arī veikalā palūdz, lai pārdevējs sašķēlē tevis izvēlēto šķiņķa gabaliņu. Lai kā arī tu nenopūlētos mājās, darbojoties vien ar nazi, bez īpaša aprīkojuma noteikti neiegūsi tiešām plānas un glītas šķiņķa šķēlītes.

Lai labi garšo!

Pārlocītā omlete ar šķiņķi un cieto sieru

Pārlocītā omlete ar plānām šķiņķa šķēlītēm un izteiksmīgo cietā siera garšu būs labs spēkpilnas dienas sākums. Baudi ar grauzdētu maizi un svaigajiem salātiem!

Lasīt vairāk

Sātīgās brokastu karstmaizes ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.

Lasīt vairāk

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi - pa spēkam arī bērniem un jauniešiem.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaizes ar sieru, šķiņķi un olu

Foto: Shutterstock

Gardas, sātīgas un ātri pagatavojamas brokastu karstmaizes franču gaumē jeb "croque madame" – ar sieru, šķiņķi un ceptu olu.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaize ar šķiņķi un olu

Foto: Publicitātes foto

Nedaudz citādāka versija brokastīm - starp kraukšķīgajām maizes šķēlēm apetīti rosina bagātīga siera kārta, šķiņķis un pa virsu cepta ola.

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu un šķiņķa salāti

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī ir burciņa ar marinētiem gurķiem, konservētās pupiņas un vēl dažas šķēles šķiņķa, pusdienās vai vakariņās vari nodrošināties ar sātīgiem pupiņu salātiem.

Lasīt vairāk

Brusketas ar vītinātu šķiņķi, kazas sieru un marinētām paprikām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska, pikanta uzkoda ar bagātīgu garšas buķeti, ko baudīt vakarā ar glāzi sarkanvīna. Saderēsies ar dažādām Vidusjūras stila uzkodām.

Lasīt vairāk

Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi

Foto: Publicitātes attēls

Tortiljas lapas sainītis burito vienmēr būs ērta maltīte, ko ēst, turot rokās. Ātrām vakariņām burito sapildi ar omleti, kas papildināta ar tomātiem un avokado. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Mafinu pannā ceptas krāsainās omletītes

Foto: Shutterstock

Omletes var būt arī tādas – gatavotas mafinu pannā. Paprika, šķiņķis un baziliks piešķirs krāsainajām omletītēm īpaši lielisku garšu.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Siera kēksiņi ar šķiņķi un konservētu kukurūzu

Foto: Shutterstock

Tiem, kam labāk patīk sāļie našķi, iesakām pagatavot sāļā siera kēksiņus ar šķiņķi un konservētu kukurūzu.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem

Ātri pagatavojamas pildītās pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!