Foto: Shutterstock
Stindzinošais sals daudziem ziemas novārdzinātiem organismiem ir bijis liktenīgs, liekot ciest sakāvi cīņā ar gripu un dažādām elpceļu saslimšanām. Guļot slimības gultā, vienīgā vēlme ir pēc iespējas ātrāk atgūt labu pašsajūtu. Maiga un sildoša vistas zupiņa satur salīdzinoši maz tauku un ir viegli sagremojama, tādēļ noteikti būtu iekļaujama sirdzēja ēdienkartē, vēl labākam efektam papildinot zupas garšu buķeti arī ar ķiplokiem un gabaliņu ingvera saknes.

Spēcinošais un aromātiskais vistas buljons ne tikai sniegs sāta sajūtu, bet arī atvieglos elpošanu, sasildīs krūšu rajonu un liks justies labāk, tādēļ to kā ārstniecisku brīnumlīdzekli iesaka vecmāmiņas visās pasaules malās. Šo faktu pierāda arī mūsu recepšu izlase, kurā atradīsi 14 dažādās valstīs iecienītas variācijas par tradicionālo vistas zupu, bet te uzzināsi noderīgus padomus, kā pagatavot izcili gardu vistas buljonu zupas pamatam.

Lai labi garšo!

Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru

Foto: Vida Press

Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.

Lasīt vairāk

Vistas un nūdeļu zupa vjetnamiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē no Džeimija Olivera recepšu krājumiem

Foto: Publicitātes foto

Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz – vien pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers: “Reizēm vienkāršākās lietas ir vislabākās: nevaru noticēt, ka man bija nepieciešami 20 gadi, lai saprastu, ka koncentrēšanās uz piecām galvenajām sastāvdaļām, kas apvienotas izcilās kombinācijās un papildinātas ar labu tehniku, ir patiešām aizraujoša ēst gatavošanas pieredze.”

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Divi ēdieni vienā: ātrā orzo pasta vai zupa ar vistu un baziliku

Foto: Shutterstock

Orzo pasta ir īpaši piemērota ātrām maltītēm. Tās graudiņi līdzinās rīsiem, bet pasta ir ātrāk pagatavojama, turklāt bez riska, ka tā varētu saķept, veidojot nebaudāmu biezputru. Sekojot receptes norādījumiem, mazāk kā pusstundas laikā varēsi pagatavot gan aromātisku pamatēdienu, gan – pievienojot lielāku buljona vai ūdens daudzumu – arī gardu un spēcinošu vistas zupiņu Itālijas garšu noskaņās.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Asā vistas zupa meksikāņu gaumē ar kukurūzas čipsiem

Foto: Shutterstock

Zupa asu ēdienu mīļotājiem, lai gan, pievienojot čili pavisam nedaudz, tā garšos arī tiem, kas nav uz "tu" ar čili.

Lasīt vairāk

Sildoša un maiga vistas zupa gruzīnu gaumē – čihirtma

Foto: Shutterstock

Čihirtma – tā Gruzijas austrumos dēvē maigu un krēmīgu vistas zupu, kas papildināta ar zaļumiem, sviestu, citronu sulu un sakultām olām. Šķipsniņa kanēļa šai zupai piešķir ļoti patīkamu un sildošu aromātu, tādēļ čikirtma būs īpaši piemērota ziemīgai, bet vieglai maltītei.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar citroniem grieķu gaumē

Foto: Shutterstock

Grieķu versija par visiem tik mīļo vistas zupiņu ir vienkāršā, spēcinoša un ļoti aromātiska. Viņi iesaka zupu papildināt ar krēmīgiem olu dzeltenumiem, spirdzinošu citronu skābumiņu un šķipsnu sildoša kanēļa. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar putraimiem, kukurūzu un ingveru

Foto: Shutterstock

Zupa ar vistu un ingveru būs sātīga pusdienu un vakariņu maltīte.

Lasīt vairāk

Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.

Lasīt vairāk

Vistas zupa austrumu gaumē

Foto: Publicitātes foto

Sildoša vistas zupa ar austrumnieku motīviem. Pagatavo drēgnākā vakarā un izbaudi!

Lasīt vairāk

Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha

Foto: Shutterstock

Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.

Lasīt vairāk

Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē

Foto: iStock

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!