Foto: Santa Maria
Pildītas olas ir viens no populārākajiem Lieldienu mielasta sāļajiem našķiem – tik vienkārši pagatavojams, bet tai pat laikā izsmalcināts un kārdinošs. Ķeroties pie gatavošanas, ņem vērā, ka ir novērots – šai uzkodai ir tendence pazust no svētku galda zibenīgos tempos.

Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz svētku galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.

Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. No uz pusēm pārgrieztajām olām izņem dzeltenumus. Ievieto tos kādā traukā vai virtuves kombainā, pievieno mazliet olīveļļas, sinepes, etiķi vai majonēzi un kārtīgi visu samaisa. Piedevas ne tikai uzlabos olu dzeltenuma garšu, bet piešķirs vajadzīgo tekstūru. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis.

Kad pildījums gatavs, atliek vien to ielikt atpakaļ olu baltuma pusītēs. Šim darbiņam vari izmantot karoti vai padarīt pildītās olas mazliet skaistākas, talkā ņemot konditorejas tūtu ar uzgali. Vienkārši sapildi dzeltenumu masu tūtā un iespied olu pusītēs. Sapildītās olas pārkaisi ar garšvielām, zaļumiem, dekorē ar kādu olīvu, laša gabaliņu vai, piemēram, ķilavām.

Iedvesmojies no mums un cel galdā gardas uzkodas!

Ar garnelēm pildītas olas

Foto: Shutterstock

Vienkārša un garda ballīšu uzkoda – pildītās olas ar garnelēm. Ja vēlies, olām vari pievienot kādu citu zaļumu un marinētos kaperus pikantumam.

Lasīt vairāk

Ar mazsālītiem gurķīšiem un sieru pildītas olas

Foto: DELFI

Recepte noskatīta vairāk nekā 40 gadus vecā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" un īstenota arī mūsmājās, kļūstot par daļu no vēlajām brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Olas ar tunča krēma pildījumu

Foto: Publicitātes attēls

Nedaudz pikantas pildītās olas – ar tunci un Dižonas sinepēm. Labs veids, kā notiesāt Lieldienās neapēstās olas vai pasniegt viesiem interesantu uzkodu.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar kariju

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi

Foto: Shutterstock

Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.

Lasīt vairāk

Pildītās olas ar majonēzi un sinepēm

Foto: Shutterstock

Pildītās olas būs gards papildinājums auksto uzkodu klāstā.

Lasīt vairāk

Pildītas olu 'mušmires'

Foto: Shutterstock

Pildītās olu "mušmires" – uzkoda padomju laiku viesību labākajās tradīcijās. Īpaši sajūsmināti par šīm neparastajām un garšīgajām "sēnēm" būs mazie rezgaļi.

Lasīt vairāk

Pildītas 'zaļās' olas ar avokado, laimu un baziliku

Foto: Publicitātes foto

Pildītas olas ir tradicionāls svētku galda papildinājums Lieldienās, ko, interpretējot klasiku, pavisam vienkārši iespējams pagatavot arī modernās noskaņās, papildinot ar krēmīgu avokado, spirgtu laimu, maigu majonēzi un aromātiskām bazilika lapiņām.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar avokado krēmu Helovīnu ballītei

Foto: Shutterstock

Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.

Lasīt vairāk

Ar tunci un ikriem pildītas olas

Foto: mosfood

Ar tunci pildītas olas būs īsts baudījums pat tiem, kuriem ne pārāk garšo vārītas olas.

Lasīt vairāk

Pikantās olas ar divu veidu pildījumiem

Vienkārši pagatavojamas pildītās olas Lieldienu brīvdienām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!