Foto: Shutterstock/DELFI/Privātais arhīvs kolāža
Gatavojot populārās siera kūkas, parasti izmantojam klasiskos "Selgas", pilngraudu vai šokolādes cepumus, bet Ziemassvētku laikā tos labāk aizstāt ar piparkūkām, lai kūka smaržotu un garšotu pēc svētkiem.

No piparkūkām var pagatavot ne vien kūkas pamatni, bet arī sadrupinātas iemaisīt tās pildījumā un izmantot dekorēšanai. Lūk, deviņas piparkūku siera kūku receptes no "Tasty" apcirkņiem! Lai labi garšo!

Baltās šokolādes siera kūka ar piparkūku mīklas pamatni

Foto: Privātais ahīvs

"Klasisku siera kūkas recepti, papildinot ar ziemas aromātiem, var iegūt lielisku garšu kombināciju. Ierasto cepumu vietā par pamatni izmantoju piparkūku mīklu. Pildījumā ietvēru balto šokolādi, un dekorācijai, protams, mandarīnus," tā savu recepti komentē Laura Balode.

Lasīt vairāk

Piparkūku siera kūka

Foto: Privātais arhīvs

"Man ir kūka! Katra nākamā, ko uzmeistaroju, ir arvien labāka, bet šī ir vislabākā! Ar "Selgas" cepumiņiem, ar "Laimas" piparkūkām un dzērveņu zapti," tā savas kārdinošās piparkūku siera kūkas recepti piesaka Elīna Krišjāne Gustsone.

Lasīt vairāk

Sulīgā ķirbju siera kūka ar šokolādes glazūru

Foto: DELFI

Sulīga, mitra, salda, bet ne pārāk šķebinoša, ar kārdinošu glazūru un patīkamu dzērveņu kraukšķi.

Lasīt vairāk

Piparkūku siera kūka ar hurmu un šokolādes glazūru

Foto: DELFI

Šo kūku gatavoju Ziemassvētkos, taču tā visai labi iederēsies arī Jaunā gada svinībās, kā arī dienās, kad kārojas kaut kas ar svētku noskaņu. Pateicoties Ziemassvētku garšvielām, kūka gan smaržo, gan garšo gluži kā Ziemassvētki!

Lasīt vairāk

Švarcvaldes siera kūka bez cepšanas un želatīna

Foto: Shutterstock

Elementāri pagatavojama un ļoti garda tradicionālās Švarcvaldes tortes versija – siera kūka bez cepšanas un želatīna kausēšanas.

Lasīt vairāk

Mazās siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm

Foto: Shutterstock

Burvīgas, mazas ziemas siera kūciņas ar karamelizētām dzērvenēm un tik piemērotu Ziemassvētkiem piparkūku pamatnīti. No dotā daudzuma sanāks 14-16 kūciņas.

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu

Foto: DELFI

Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.

Lasīt vairāk

Piparkūku siera kūka svētku noskaņā

Foto: Privātais arhīvs

Ja mājās palicis daudz neapēstu piparkūku, tad, lūk, ideja, kā tās gardi izmantot – pagatavojot siera kūku. Gan turpināsies svētku noskaņa, gan būs jaunradīts un neparasts kārums, ar ko pamieloties. Recepti savā "Instagram" kontā "Ēdam skaisti" iesaka autore Māra Ziemele.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Piparkūku un mandarīnu siera kūka bez cepšanas

Foto: Publicitātes foto

Bez kā nav iedomājams Ziemassvētku gaidīšanas laiks? Protams, ka bez piparkūkām un mandarīniem. Lai dzīve būtu vēl saldāka, noslēp madarīnu daiviņas zem gaisīgas krēmsiera pildījuma "segas", bet piparkūkas - zem zelta pērlītēs mirguļojošas želejas kārtiņas. Pasaka, ne kūka!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!