![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/70f3f5a0-6006-11ed-82b8-11dd12ee8e3d.jpg?w=576&h=313)
Atspirdzinošs rabarberu morss ar apelsīnu sulu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/4d837550-7c67-11ed-b3c4-49fe68e2f4d4.jpg?w=876)
Skābenie rabarberu kāti gan jau paspēti izmantot plātsmaizes cepšanā, ķīseļa vārīšanā un gaļas marinēšanā. Laiks pagatavot veldzējošu padzērienu, kur pašmāju rabarbers sastopas ar eksotisko apelsīnu.
Rabarberu sula ziemas krājumiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/fcfad5d0-5e82-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Vēsos rudens vakaros par agrās vasaras sauli atgādinās garda rabarberu sula.
Vasarīgais zemeņu-nektarīnu smūtijs ar saldētiem rabarberiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d6fa8a90-7bee-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Smūtijs ir izcils veids, kā apēst augļus, kas maisiņā saspiedušies un vairs nav tik glīti, lai liktu, piemēram, uz kūkām. Vasarā steidzīgos brīžos to var ātri pagatavot un dzert pa ceļam uz darbu vai ballīti!
Rabarberu sīrups vasarīgai limonādei
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d2a3d540-6100-11ed-9a79-23f6709ac5ff.jpg?w=876)
Rabarberu sezonā jādomā arvien jauni veidi, kā likt lietā raženos kātus. Piedāvājam pagatavot gardu rabarberu sīrupu, ko vari izmantot vasarīgas limonādes pagatavošanai. Bērni pavisam noteikti būs sajūsmā!
Zemeņu un rabarberu piena kokteilis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/69a1f410-60d7-11ed-9219-7f1392df09c5.jpg?w=876)
Rabarberu laiks jāizmanto no sirds – atveldzējies ar gardu piena kokteili. Rabarberu skābumu kokteilī piezemēs medus.
Atspirdzinošais rabarberu un gurķu ūdens
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9ce42dc0-60ff-11ed-ac60-03d357d9270b.jpg?w=876)
Ūdens, kas papildināts ar skābeniem rabarberu kātiem, svaigām gurķu šķēlēm un piparmētru lapiņām, garšos divtik labi.
Vienkārši rabarberu ķīselis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8ea469a0-60ff-11ed-8e26-a19504f0f253.jpg?w=876)
Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.
Rabarberu un lakto jogurta kokteilis ar kaņepju sēklām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b7f36450-60d7-11ed-895b-35d183a851aa.jpg?w=876)
Atspirdzinošs un spēcinošs rabarbera laika dzēriens – lakto jogurta kokteilis ar skābenajiem rabarberiem un kripatiņu kaņepju sēklu. Ja vēlies kokteili vēl vēsāku, pirms tam lakto noturi ledusskapī, bet rabarberu gabaliņus kādu brīdi sasaldē.
Rabarberu kompots
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ec886650-7be6-11ed-9a7b-c34840b383f5.jpg?w=876)
Rabarberu kompots vasaras garšas iekonservēšanai.
Zemeņu un rabarberu sangrija
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/363706a0-796f-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
Rabarberu kvass
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/93cbe4d0-5e93-11ed-b85e-b5d37c4d678a.jpg?w=876)
Garda un atspirdzinoša rabarberu kvasa recepte.
Rabarberu un banānu kefīra kokteilis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/7701b870-60d7-11ed-9969-03fc0761f97d.jpg?w=876)
Atsvaidzinošs gardums – kefīra kokteilis ar skābenajiem rabarberiem un saldo banānu. Gatavs būs dažās minūtēs!
Rabarberu un zemeņu dzēriens
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6e753820-5e94-11ed-9d04-05051fe7672b.jpg?w=876)
Viegls vasaras dzēriens, kas garšos gan lieliem, gan maziem.