Pirms vārīšanas, atceries ielūkoties pektīna un skābuma špikerī, lai zinātu, cik daudz cukura un citronu sulas būs nepieciešams. Bet, ja meklē interesantas garšas, ko apvienot vienā burciņā, ielūkojies šeit.
Kazeņu ievārījums
Kazeņu ievārījums no pavisam nedaudzām sastāvdaļām. Gardums noderēs kā putrām un pankūkām, tā pildījumam tortēs.
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.
Persiku un lavandas ievārījums
Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.
Plūmju ievārījums ar portvīnu
Tumšo plūmju ievārījums ar drusciņu portvīna izteiksmīgākai garšai. Noderēs kā brokastu maizītēm, tā tortēm.
Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte
Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.
Pīlādžu un ābolu ievārījums
Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.
Bērnības garša burciņā – aromātisks plūmju ievārījums
Gards plūmju ievārījums, kas pagatavots vien no četrām sastāvdaļām. Smērē to uz grauzdiņa, plānajām pankūkām vai izmanto starp biskvīta tortes kārtām. Lieliski garšos arī pamatēdienos ar vistas gaļu.
Kazeņu un bumbieru ievārījums
Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.
Saldskābā čili mērce ziemai bez pasterizēšanas
Saldskabā čili mērce būs neaizstājama, pasniedzot grilētas garneles, vistas nagetus, ceptus pelmeņus, kā arī tā lieliski saderēsies ar citiem ēdieniem Āzijas gaumē. Mērcei ir skaista, ugunīga krāsa. Nelielas burciņas var kļūt par ļoti jauku dāvaniņu draugiem.
Foto recepte: Gardais pīlādžu ievārījums bez rūgtuma
Pīlādžu raža šogad padevusies visai branga - kociņi tā vien līkst no ogu smaguma, tādēļ lieti noderēs mūsu lasītājas Antras Kalnciemas iesūtītā aromātiskā pīlādžu ievārījuma recepte.
Piparmētru ievārījums pret saaukstēšanos
Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzinās tavu tējas rituālu, bet arī paaugstinās imunitāti un uzlabos veselību. Kamēr vēl zaļās, smaržīgās lapiņas nav nokodusi salna, pamēģini to pagatavot arī tu!
Brūkleņu ievārījums ar āboliem
Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.
Brūkleņu ievārījums ar plūmēm
Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem.
Viegli saldais ābolu ievārījums
Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.
Pīlādžu ievārījums
Ievārījuma burku plaukta īpašais goda viesis - pīlādžu ievārījums.