Foto: Shutterstock
Ikvienam ir aktuāla ēdiena gatavošana darba dienās, kad laika nav daudz un visu vakaru pie plīts pavadīt nudien negribas. Laika taupības nolūkos un ģimenes iepriecināšanai esam sagatavojuši recepšu apkopojumu ar gardām receptēm tieši šādām reizēm.

Piedāvājam 10 gardu un ātri pagatavojamu ēdienu receptes, kā arī vienkāršu našķu idejas tumšajiem novembra vakariem. Nevienai no piedāvātajām receptēm nebūs vajadzīga vairāk nekā stunda, lai ēdiens smaržotu galdā. Tu kā burve vari paspēt, kamēr vārās zupa, izcept kēksiņus vai, kamēr cepeškrāsnī cepas sacepums, šokolādē noglazēt ābolus.

Izvēlies savu recepti, pa ceļam uz māju nopērc nepieciešamos produktus un iepriecini mīļos.

Tomātu zupa ar frikadelēm

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien domāju, ko pagatavot pusdienām. Doma skaidra - zupu! Garšas kārpiņas vēl atceras nesen gatavotu saldskābo tomātu zupu, tad nolēmu gatavot ko līdzīgu. Ne tik izteikti saldskābu, un šoreiz ar frikadelēm. Gatavošana nav no sarežģītākajām, bet rezultāts garšoja visai saimei!

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem

Foto: Shutterstock

Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.

Lasīt vairāk

Austriešu lepnums - Vīnes šnicele

Foto: Shutterstock

Austriešu nacionālais ēdiens un lepnums. Šnicele tulkojumā nozīmē gaļas šķēle ar kraukšķīgu garoziņu. Klasiskai Vīnes šnicelei izmanto teļa vai jaunlopa steika gabala gaļu, bet tā var būt arī cūkgaļa vai vistas fileja.

Lasīt vairāk

Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni

Foto: Shutterstock

Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

Ābolu šķēlītes ar šokolādes glazūru

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgie āboli saldas šokolādes glazūrā ar gardiem krikumiem. Jautra, pavisam vienkārša un ātri pagatavojama uzkoda, kas patiks ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Noderēs kā vienkāršs našķis dienās, kad gribas ko saldu, vai likšanai uz galda kādā bērnu ballītē.

Lasīt vairāk

Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.

Lasīt vairāk

Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!