Foto: Shutterstock
Vokpannu mūsdienās ir iemīļojušas daudzas saimnieces, jo tā ir ideāli piemērota ātru ēdienu gatavošanai. Tā kā vokpannā produktu termiskā apstrāde parasti ir salīdzinoši īslaicīga, tad tajos saglabājas daudz vairāk vērtīgās uzturvielas. Tomēr vokpannā var ne tikai cept. Kopumā izšķir četrus atšķirīgus gatavošanas veidus.

Vokpannā produktus var sutināt, izmantojot nelielu šķidruma daudzumu. Pirms šķidruma pievienošanas produktus karstā pannā ātri apcep, pievieno šķidrumu, uzliek vāku un uz nelielas uguns sutina, līdz produkti mīksti un gatavi.

Vokpannā produktus var tvaicēt. Tādā gadījumā nepieciešams pēc lieluma piemērots tvaicējamais bambusa groziņš jeb sietiņš. Pannā ielej ūdeni tik daudz, lai tas neskartos pie groziņa apakšas, produktus liek sietiņā, pēc tam vokpannā, bet pannu nosedz ar vāku. Tvaicē līdz produkti gatavi.

Vokpannā var fritēt, jo tās malas ir pietiekami augstas, lai pasargātu pavāru no sprikstošās eļļas. Šajā pannā eļļa sakarst ļoti ātri, kā arī pievienojot aukstos produktus, ātri atjaunojas temperatūra. Ielej pannā pietiekamu daudzumu eļļas, lai varētu fritēt produktus. Uzmanīgi, nelej eļļu pārāk daudz un uzmani uguni zem pannas, lai eļļa nedegtu.

Vokpannā var cept. Tieši šis gatavošanas veids ir iekarojis visu pasaulu. Ielej nelielu daudzumu eļļas, sakarsē to un pievieno sagrieztus produktus un, nepārtraukti maisot, apcep.

Piedāvājam 10 vieglus un gardus vokpannas ēdienus. Izbaudi brīvdienas un pavisam īsā laika sprīdī pagatavo aromātiskus, krāsainus dārzeņus, nūdeles vai gaļas stērbelītes.

Saldskābais lasis terijaki mērcē ar rīsiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pusdienas, kuras pagatavosi pats, bet ēdot jutīsies, it kā atrastos kaut kur Āzijā. Ņem vokpannu, liec tajā gabaliņos sagrieztu lasi, mērci un apcep. Viss garšos lieliski kopā ar rīsiem. Un kas to būtu domājis, ka terijaki mērci vari pagatavot tik vienkārši arī pats!

Lasīt vairāk

Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas stērbelītes ar spinātiem Āzijas gaumē

Foto: Shutterstock

Nelielās stērbelītēs sagriezta liellopa gaļa būs gatava dažās minūtēs, kā arī spinātiem pietiks ar pusminūti. Izbaudi šo ērto recepti, kā var dažās minūtēs pagatavot brīnišķīgas vakariņas. Visērtāk šo ēdienu ir sagatavot vokpannā, bet tu vari to pagatavot arī parastajā pannā ar augstām malām.

Lasīt vairāk

Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē

Foto: Shutterstock

Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē būs lieliskas pusdienas vai vakariņas gardēdim.

Lasīt vairāk

Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē

Foto: Vida Press

Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas strēmelītes pikantā austrumu mērcē

Foto: Shutterstock

Pikanta ideja superātrām pusdienām vai vakariņām - cūkgaļas strēmelītes pikanti saldskābā mērcē ar rīsiem. Izvēloties Knorr Menu maisījumu gaļas pagatavošanai ķīniešu gaumē, maltītes pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes!

Lasīt vairāk

'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar zaļajām pupiņām un ķiplokiem Āzijas gaumē

Foto: Shutterstock

Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vistas fileja, zaļās pupiņu pākstis, ķiploki un sojas mērce, kas kopā veido ļoti gardu kombināciju. Burkāns un diedzētās pupiņas var arī iztrūkt. Turklāt pupiņas un fileja būs gatavas dažās minūtēs.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!