Želejas deserts
Foto: Shutterstock

Šokolādes brauniji un ogu plātsmaizes, protams, ir gardi deserti, ar ko palutināt sevi brīvdienās. Tomēr ir arī tādi gardumi, ko nevajadzētu pelt – dažādās želejas. Lūk, 12 saldi un interesanti varianti no Tasty.lv recepšu grāmatas!

Kā zināt, cik daudz želatīna vajadzēs lielajam šķidruma daudzumam? Tas atkarīgs no tā, kāda veida želeju gatavo. Ja tā ir sulas bāzes, tad vienam litram masas vajadzēs 40 gramus želatīna. Bet putukrējuma bāzes želejām būs nepieciešams nedaudz mazāks daudzums – ap 30 gramiem želatīna.

Pirms tam gan svarīgi izlasīt to, kas rakstīts uz paša želatīna iepakojuma. Ražotāji mēdz norādīt, cik lielam daudzumam paciņa piemērota, tāpēc to vajadzētu ievērot.

Želejas desertu iespējas ir teju bezgalīgas – to var pagatavot no piena produktiem, piemēram, piena, saldā krējuma, jogurta un pat paniņām. Vai no augļu un ogu sulām – šādi deserti sanāks īpaši krāsaini un jautri. Tā kā šur tur jau atrodami pirmie rabarberi, pamēģini pagatavot piena un rabarberu želeju kārtojumu.

Ja biskvītkūkas apnikušas, lielisks variants būs jogurta želejas kūka ar ogām – to nevajadzēs cept, atliks vien sastindzināt ledusskapī. Bet, ja iecienīta klasika, iepriecini tuvākos ar panna cotta želeju, kakao želeju vai piena želeju. Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Šokolāde Šokolāde Želejas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form