Foto: Shutterstock
Gaļas bumbiņas ir brīnišķīgs veids, kā palutināt gan sevi, brīvdienā pagatavojot samērā vienkāršu maltīti, gan mājiniekus, tiem piedāvājot garšīgas pusdienas vai vakariņas.

Laikam smagākais darbs būs savelt bumbiņas pēc tam, kad gaļa sajaukta ar garšvielām un piedevām. Šajā darbā var iesaistīt visu ģimeni, jo brīvdienās jāatpūšas visiem, arī mūžīgajam mājas pavāram. Pēc tam jau atkarībā no izvēlētās receptes darbu paveiks cepeškrāsns vai mērce pannā, un bumbiņas izcepsies vai izsutināsies pašas.

Bumbiņas var pasniegt ar dažādiem makaroniem, tvaicētiem un ceptiem dārzeņiem, vārītiem kartupeļiem. Piedāvājam 10 dažādas receptes ar burvīgi aromātiskajām gaļas bumbiņām. Izvēlies piemērotāko savai ģimenei un baudi brīvdienas!

Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem

Foto: Shutterstock

Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.

Lasīt vairāk

Gaļas bumbiņas ar fetas siera drupačām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaļas bumbiņas ar fetas siera piedevu iegūst patīkamu, viegli pikantu un vienlaicīgi smeķīgu garšas niansi. Tās pasniedz ar makaroniem un tomātu mērci, bet makaronu vietā var pasniegt kartupeļu biezputru. Bumbiņām tiek izmantota vienādās daļās jaukta liellopa un jēra gaļa, bet var izmantot arī tikai liellopa gaļu vai tikai jēra gaļu.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Maltās gaļas bumbiņas itāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiska un itāliska pastas ēdienu piedeva – tomātu mērcē sutinātas cūkgaļas frikadeles. Pasniedz kopā ar nūdelēm vai smalkāka izmēra spageti, pa virsu kaisot sarīvētu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Olas skotu gaumē laiskām brīvdienu brokastīm

Foto: Shutterstock

Garda un sātīga brokastu uzkoda - kraukšķīgi cepta gaļas bumbiņa ar olu tās vidiņā. Gaļas masā ietītā ola var būt gan mīksti, gan cieti vārīta.

Lasīt vairāk

Gaļas bumbiņas tomātu mērcē ar kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ideāla pusdienu maltītes recepte, kurā apvienotas garšīgas klasiskās vērtības - maltā gaļa un kartupeļi - kurām pievienots kas īpašs. Salvija maltās gaļas bumbiņām piešķirs patīkamu aromātu, bet svaigais siers kartupeļus padarīs maigus.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas bumbiņas ar čili mērci

Foto: Vida Press

Dārzeņu un maltās tītara gaļas bumbiņas būs jaunas vēsmas virtuvē, varbūt pat aizstājot ierasto un tik iemīļoto frikadeļu zupu. Pikantumu maltītei piešķirs čili un ingvers.

Lasīt vairāk

Gardās gaļas bumbiņas zviedru gaumē - ātri un sātīgi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gaļas bumbas ir viens no zviedru virtuvē biežāk sastopamajiem ēdieniem. Pagatavo tās pusdienās un baudi ar dažādām piedevām, kā arī dārzeņiem, pārkaisot ar zaļumiem vai sieru!

Lasīt vairāk

Kotletes ar pārsteigumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cepeškrāsnī ceptas, gardas kotletes ar pārsteigumu - sīpolu un olu pildījumu.

Lasīt vairāk

Pasta ar pikantām gaļas bumbiņām

Foto: Shutterstock

Ļoti garšīga pasta ar pikantām gaļas bumbiņām tomātu bazilika mērcē.

Lasīt vairāk

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!