Siļķe visdažādākajos veidos ir burvīgs ēdiens, ar ko piesiet dūšu, kad uz saldumiem vairs negribas skatīties, kā arī tas ir ekonomisks un maciņam draudzīgs.
Ēdieni ar siļķi var būt ļoti dažādi. Lai arī ik pa laikam kāds apgalvo, ka siļķes neēd, kādā brīdī arī neēdāji sāk ēst šo vietējās jūras gardumu, jo ir nejauši atraduši savu siļķes sagatavošanas veidu. Secinājumi? Vienmēr pagaršo jaunu siļķu veidu, kaut nelielu gabaliņu, jo varbūt tieši tā ir "tava" siļķe.
Tu vari izmēģināt arī sālītas siļķes cepšanu cepeškrāsnī - liec pannā vārītu kartupeļu šķēles, pa virsu siļķi ar novilktu ādu un cep, līdz gatavs. Pasniedz ar skābu krējumu. Ja siļķe ir pārāk sāļa, to pirms tam izmērcē un noslauka sausu.
Piedāvājam 14 burvīgas Tasty pavārgrāmatas siļķu receptes, kuras noteikti ir jāizmēģina.
Pienā mērcēta siļķe ar ābolu salātiem
Vakariņu starts – siļķes uzkoda, kurai klāt gardi ābolu salātiņi. Ieturēta klasiskās poļu nacionālās virtuves vērtībās, turklāt receptē āboli celti pavisam jaunā, garšīgākā gaismā. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Uzkoda kārumniekiem – siļķe uz kraukšķīga sēklu maizcepuma
Jaunie "Selga Nature" maizcepumi, kas rotāti ar dažādām sēklām un jūras sāli ir jau gardi paši par sevi, taču, ja gribas tos pasniegt kā īpašāk, var izmantot siļķi, kas ir daudzu iecienīts gardums un kura nudien vienmēr noder kāda ideja uzkodām.
Vinegrets ar āboliem un siļķi
Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.
Rasols ar siļķi un bietēm pēc 1935. gada receptes
Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".
Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.
Marinēta siļķe korejiešu gaumē
Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!
Foto recepte: Foršmaks
Siļķe, skābs ābols, cieti vārīta ola, sīpols un saulespuķu eļļa - atliek vien savienot šos produktus, lai pagatavotu izcilu uzkodu apetītes veicināšanai pirms pusdienām!
Īstā 'Siļķe kažokā'
Katram sava īstā recepte klasiskajiem salātiem "Siļķe kažokā". Šī ir portāla "Cālis" lietotājas Ilviksas īstā "Siļķe kažokā" - īstam svētku baudījumam.
Siļķe marinādē (recepte ar etiķa esenci)
Marinēta siļķe ir iecienīta uzkoda, neslēpsim, īpaši - pie mazā graķīša.
Ātrā 'Siļķe kažokā'
Klasisko salātu "Siļķe kažokā" ātrā versija. Tiesa, ātra tā būs tikai tad, ja pa rokai jau ir vārīti kartupeļi, bietes un olas.
Vinegrets ar olu un siļķi
Plānojot valsts dzimšanas dienas svētku galdu, veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina gatavot tradicionālus ēdienus Latvijas karoga krāsās, piemēram, biešu vinegretu ar olu un siļķi!
Biešu salāti ar biezpienu un siļķi
Ātri un garšīgi, arī darbā pagatavojami - biezpiena - siļķes salāti.
Vīna etiķī marinēta siļķe
Marinēta siļķe derēs gan aukstajam galdam gan ikdienā uz maizes.
Pupiņu - siļķes un puravu salāti
Ļoti vienkārši pagatavojami pupiņu - siļķes un puravu salāti.