Foto: Shutterstock
Makaronu sacepums ir ideālas pirmdienas vakariņas. Pirmkārt, lieliski var izmantot brīvdienu dzīru paliekas. Otrkārt, pirmdienā cilvēkam nepieciešams kāds uzmundrinājums. Treškārt, tas ir garšīgi, ātri, sildoši un barojoši. Secība nav svarīga, vārdu sakot, makaronu sacepumam būt!

Diezgan bangojošā dzīves okeānā vienmēr bijusi kāda droša un silta sala, kur patverties. Un šo salu sauc: Makaronu sacepums. Tādai salai mūsu gastronomiskajā kartē ir jābūt!

Makaronu sacepums ir dižs ēdiens. Sasilda, nomierina un uz brīdi dara laimīgu. Siers ar makaroniem vispār šķiet īsta dievu dāvana cilvēcei. Neko vairāk nevajag – siers, makaroni, tuč tuč piena, un krāsnī iekšā! Ārā nāk dievu ēdiens ar zeltaini brūnu, grumbuļainu virsiņu un karstu siera un makaronu masu, kur karstais siers vijas un stiepjas, un stiepjas, un viss smaržo, garo un garšo tik brīnišķīgi.

Runājot par jau minētajām pie brīvdienu dzīru paliekām, piemēram, maltās gaļas mērci, – te kopā ar makaroniem un sieru pa virsu atkal sanāk īstas dzīres. Ja mērce pabiezāka, var pieliet klāt nedaudz pienu vai pat saldo krējumu – sanāk tāds "Gana pīrāgs" no makaroniem, ka tik turies!

Makaronu sacepums, tāpat kā kartupeļu sacepums, ir lielisks ar to, ka tajā var iecept visu ko. Sajauc tik visu ar saldā krējuma mērcīti, liec krāsnī – un būs pasakaini garšīgi ar garantiju! Piemēram, apcep vistas filejas gabaliņus kopā ar šampinjoniem, liek traukā, makaroni pa virsu, visu pārlejam ar piena un saldā krējuma maisījumu, žvīk žvāk, nedaudz rīvēta siera pašā augšā – ekselentas vakariņas!

Protams, var jau rīkoties pavisam rafinēti un ar makaronu sacepuma palīdzību iemānīt dažam labam lietas, ko dažs labs citādi ēst nav pierunājams. Piemēram, brokoļus. Makaronu sacepumā tie lieliski iederas un, kopā ar biezu un gardu krējuma mērcīti, izrādās, ir tīri ēdami!

Mēs zinām – vējš un lietus ir mazākais, no kā šajās dienās gribas patverties virtuves siltajā omulīgumā. No domām un ziņām neaizbēgsi. Bet šeit, šajā laikā viens no mūsu uzdevumiem ir stingri turēties. Jā, arī katram savā virtuvē! Šķiet, ka iespēju būt kopā pie vakariņu galda šobrīd novērtējam vairāk nekā jebkad. Tāda mazā vakara laimīte. Lai silts vakars un gardas vakariņas jūsmājās!

Foto: Shutterstock

Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums

Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem

"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Pilngraudu makaronu sacepums ar diviem sieriem un pikantajiem sīpoliem

Sacepums ar pilngraudu pastu, diviem sieriem un pikantajiem sīpoliem garantē lielisku garšu buķeti un garšo tiešām lieliski. Recepti iesaka ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis sadarbībā ar AS "Dobeles Dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums 'Baltā lazanja'

"Vakar (un vēl šodienai pietiks) vīrs mūs lutināja ar lazanju. Viņš gan pats to drīzāk par makaronu sacepumu sauc. Te recepte, ja nu noder!" mums raksta "Tasty" pastāvīgā lasītāja Līva. Līva, tev nudien ir paveicies!

Lasīt vairāk

Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku

Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami

Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē

Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!

Lasīt vairāk

Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu

Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!

Lasīt vairāk

Makaronu un gaļas sacepums ar sieru

Makaronu - gaļas sacepums ar sieru ikdienas pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar dārzeņiem un sieru

Makaronu un dārzeņu sacepums ar sieru - gardai maltītei bez gaļas.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar siera mērci

Makaroni siera mērcē ar sezamu un dārzeņiem - pilnīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Makaronu sacepums ar Boloņas mērci

Garda ideja makaronu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar dārzeņu salātiem

"Šī ir viena no manām favorītreceptēm pēc treniņa, jo satur gan šķiedrvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus," raksta Agate Lorence Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā. Makaronu un siera sacepums, kas uz šķīvja likts kopā ar salātiem, īpaši pavasarīgi garšos, ja pievienosi arī dīgstus.

Lasīt vairāk

Saldais makaronu-biezpiena sacepums ar āboliem

Makaronus var baudīt ne vien ar gaļas mērci vai kotletēm, bet arī izmantot ļoti garšīga saldā sacepuma pagatavošanai, papildinot ar biezpienu un ābolu šķēlītēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!