Rasolā, vinegretā un 'kažokā': 17 salāti ar kreptīgu siļķīti
Foto: Shutterstock kolāža

Lēto un daudzveidīgi pagatavojamo siļķi lielākoties ēd visi – arī tie, kuri apgalvo, ka zivis neēdot. Visbiežāk siļķi baudām ar vārītiem kartupeļiem un krējumotu biezpienu, bet tā lieliski iederas arī dažādos salātos – ar bietēm, āboliem, burkāniem un ko tik vēl ne. Lūk, 17 idejas dūšu piesienošiem siļķu salātiņiem.

Īsta žanra klasika ir siļķe "kažokā" jeb vienkārši "šuba"*, kā to dēvē šo salātu dzimtenē Krievijā. Pēc savas būtības tas ir vienkāršs vārītu dārzeņu un siļķes kārtojums, bet tas laika gaitā ir iemantojos tādu popularitāti, ka pavārgrāmatās un internetā ir atrodamas neskaitāmi daudzas "šubas" versijas.

Ebreju virtuvē iecienīts siļķes gatavošanas veids ir foršmaks, ko gatavo, zivs filejas sīki sakapājot vai samaļot ar sīpoliem, āboliem un olām. Sātīgo miksli var šķīt iekšā ar dakšu vai ziest uz maizes šķēlēm.

  • Mums ir padoms, kā zibenīgi atbrīvot siļķi no asakām, pārvēršot šo piņķerīgo nodarbi par tīrāko izklaidi. Lūk, video.

Visiem zināms, kā gatavojams rasols ar desu vai vārītu gaļu, bet, izrādās, rasolu var gatavot arī ar siļķi. Iespējams, lielākajai daļai šī salātu versija šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935. gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm". Lai spriestu, jānogaršo!

Letiņu iecienītā siļķīte iederēsies arī vinegretā un pupiņu salātos. Lūk, 17 siļķu salātu receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form